Το Πόθεν Έσχες του Νίκου Ανδρουλάκη.

0
372

Ο 42χρονος που έρχεται να φέρει την «ανανέωση» στο κόμμα είναι «παιδί του κομματικού σωλήνα» του ΠΑΣΟΚ: Δεν έχει εργαστεί ποτέ, αλλά έχει μάθει άριστα να ελίσσεται και να κερδίζει στα εσωκομματικά παιχνίδια.

Η θητεία του στις Βρυξέλλες τον έφερε ακόμα πιο κοντά με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης:

Από Εθνοτικός, λάτρης της άχρωμων πολιτικών τοποθετήσεων, «περιβαλλοντιστής» με ότι αυτό συνεπάγεται, μακριά από οτιδήποτε έχει να κάνει με το τρίπτυχο «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια», οπαδός των ΜΚΟ και του ρόλου των και άπειρος με την πραγματική οικονομία.

Παρόλα αυτά, έχει ή κληρονόμησε μια…σημαντική περιουσία που δεν περνά απαρατήρητη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει τη Βουλή το 2020 (αφορά το έτος 2019), ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετρά 18 ακίνητα και καταθέσεις που ξεπερνούν τα 848 χιλιάδες ευρώ.

Ως ευρωβουλευτής προτιμάει να διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του σε ξένη τράπεζα και να μην τις μεταφέρει σε ελληνικές. Στην τράπεζα ING Belgium S.A. διατηρεί πέντε λογαριασμού με συνολικό ποσό 846.486 ευρώ. Επίσης είναι μέτοχος στην εταιρεία ΜΑΝΙ ΑΕΒΕ.

Σε ότι αφορά τις Ελληνικές τράπεζες το μεγαλύτερο ποσό μόλις 2.139 ευρώ είναι κατατεθειμένο σε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα.

Από τη Βελγική τράπεζα έχει λάβει και ένα δάνειο 80.000 ευρώ το υπόλοιπο του οποίου είναι μόλις 11.314 ευρώ.

Το σύνθημα του: «Είμαι ένας από εσάς»

Να θυμίσουμε ότι το σύνθημα του με το οποίο εκλέχθηκε στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν το «είμαι ένας από εσάς».

Συγκεκριμένα σε ομιλία του είχε πει:

«Είμαι ένας από εσάς, δεν εκμεταλλεύθηκα ποτέ, καμία μορφή πελατειακού κράτους, δε μπήκα ποτέ στα ασανσέρ της εγχώριας ολιγαρχίας. Όλη μου η πορεία είναι αυτή ενός απλού Έλληνα, όπως όλων εσάς».

«Ένας από εμάς» λοιπόν, με 18 ακίνητα, χωρίς να έχει εργαστεί μια ώρα στη ζωή του και με καταθέσεις που φτάνουν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Δεν τα πάει και άσχημα…

Clipboard 2021 12 13T114737.447

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here