Το Χάρβαρντ και η Google παρουσίασαν τον πιο λεπτομερή μέχρι σήμερα χάρτη του ανθρώπινου εγκεφάλου!

0
99

-Το ακραίο πείραμα πάνω σε ένα κυβικό χιλιοστό!…

Δέκα χρόνια πριν, ο Δρ. Jeff Lichtman-καθηγητής μοριακής και κυτταρικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ-εξέτασε ένα μικρό δείγμα εγκεφάλου στο εργαστήριό του.

Αν και μικροσκοπικό, το 1 κυβικό χιλιοστό του ιστού ήταν αρκετά μεγάλο ώστε να περιέχει 57.000 κύτταρα, 230 χιλιοστά αιμοφόρων αγγείων και 150 εκατομμύρια συνάψεις.

«Ήταν λιγότερο από έναν κόκκο ρυζιού, αλλά αρχίσαμε να το κόβουμε και να το κοιτάμε και ήταν πραγματικά όμορφο»…είπε. «Όμως, καθώς συγκεντρώναμε τα δεδομένα, συνειδητοποίησα ότι απλώς είχαμε κάτι μπροστά μας, πολύ περισσότερο από ότι μπορούσαμε να χειριστούμε».

Τελικά, ο Lichtman και η ομάδα του κατέληξαν με 1.400 terabytes δεδομένων από το δείγμα-περίπου το περιεχόμενο για πάνω από 1 δισεκατομμύριο βιβλία.

Τώρα, μετά τη δεκαετία στενής συνεργασίας της ομάδας του εργαστηρίου με επιστήμονες της Google, αυτά τα δεδομένα έχουν μετατραπεί στον πιο λεπτομερή χάρτη δείγματος ανθρώπινου εγκεφάλου που δημιουργήθηκε ποτέ.

300 εκατομμύρια εικόνες.

Το δείγμα εγκεφάλου προήλθε από ασθενή με σοβαρή επιληψία. Είναι τυπική διαδικασία, είπε ο Lichtman, να αφαιρείται ένα μικρό τμήμα του εγκεφάλου για να σταματήσουμε τις κρίσεις και στη συνέχεια να κοιτάξουμε τον ιστό για να βεβαιωθούμε ότι είναι φυσιολογικός.

«Αλλά [το δείγμα] ήταν ανώνυμο, οπότε δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για τον ασθενή, εκτός από την ηλικία και το φύλο του»…είπε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here