ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νέων Στοιχείων για τον 9χρονο που τραυματίστηκε από πτώση πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.

0
223

-Θα χρειαστεί να νοσηλευτεί 20 ημέρες…

-Έχει τραυματιστεί στη σπονδυλική του στήλη και φέρει αιμάτωμα στο κεφάλι….

Για 20 ημέρες θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο ο 9χρονος, ο οποίος την Τρίτη 21/05 λίγο μετά τις 13:00 τραυματίστηκε από την πτώση πόρτας σε σχολείο της Κηφισιάς. Το αγόρι φέρει κάταγμα στον τέταρτο σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μαθητής της Γ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, μετά τη λήξη των μαθημάτων και ενώ αποχωρούσε από το σχολικό κτίριο, εγκλωβίστηκε από την εξωτερική σιδερένια πόρτα, η οποία αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω του.

Η συγκεκριμένη πόρτα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε αντικατασταθεί στις 12:00 την ίδια ημέρα (21/05) από συνεργείο, κατόπιν υπόδειξης του Αρμόδιου του Δήμου Κηφισιάς.

Ο μαθητής, αφού απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δασκάλων και γονέων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», συνοδευόμενος από τον πατέρα του, που ενημερώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς ότι φέρει κάταγμα στον τέταρτο σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι και χρειάζεται να νοσηλευθεί για χρονικό διάστημα είκοσι ημερών.

Αντιπαραθέτουμε: (1) Την Εξωπραγματική Δήλωση του κ. Γιάννη Παντελεάκη, Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Κηφισιάς στο «protothema.gr» και στο «NEWS’T»!!

«Το παιδί βρίσκεται σε θάλαμο του νοσοκομείου. Εγώ και η μητέρα του βρισκόμαστε στο πλευρό του. Έχει πόνους στο κεφάλι και στη μέση αλλά εμφανή χτυπήματα δεν υπάρχουν. Είναι σοκαρισμένος ο μικρός αλλά ψύχραιμος. Πάντως το παιδάκι είναι σε πολύ κατάσταση ψυχολογικά, συνομιλεί μια χαρά και μπορώ να πω ότι είναι εύθυμο»!!

Εφημερίδα Δημοκρατία στις 23/05/24.

(2) Μέρος της απαράδεκτης Ανακοίνωσης του Δήμου Κηφισιάς για το περιστατικό.

«Η νέα Δημοτική Αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα «χρόνιο» αίτημα της σχολικής κοινότητας».

ΚΑΤΑΛΗΞΗ 1: Το αίτημα δεν ήταν «χρόνιο» αλλά μόνο των τελευταίων τριών μηνών!… 

Η δε απευθείας Ανάθεση ανέβηκε στην Διαύγεια στις 21/05/2024 και ώρα 14:32 ενώ το ατύχημα έγινε στις 13:15 και ο Eργολάβος του Δήμου ήταν εκεί από το πρωί!…

ΚΑΤΑΛΗΞΗ 2: Η νέα Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε μεν ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο, που εκτελούσε τις εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά απέφυγε να απαντήσει οτιδήποτε σχετικά με την Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων Μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς για την πλημμελή Επίβλεψή  και Παράδοση του Έργου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς!

ΚΑΤΑΛΗΞΗ 3: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ:

Η εγκληματική αμέλεια βαραίνει την Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας. Έχουν την πρώτη ευθύνη για την Παραλαβή του έργου και τον Έλεγχο του εργολάβου.

Τρεις συλλήψεις για την πτώση της πόρτας.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην πόρτα και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σήμερα, Τετάρτη 22/5, οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υ.Γ. Τον έσωσε η σχολική τσάντα-Με κάταγμα στο σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι ο 9χρονος.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υγεία του 8χρονου που πλακώθηκε από πόρτα Δημοτικού σχολείου στη Κηφισιά.

Πιο αναλυτικά, κάμερα εκπομπής του ΑΝΤ1 αποκάλυψε τα νεότερα για την υγεία του παιδιού που τραυματίστηκε από το τραγικό περιστατικό που συνέβη χθες, Τρίτη 21/05 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς.

Το 8χρονο παιδί φέρει κάταγμα στον σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι ενώ τόνισαν πως ο 9χρονος σώθηκε χάρη στην σχολική τσάντα που φορούσε.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως (1) από τον περασμένο Φεβρουάριο οι γονείς είχαν στείλει επιστολή στο Δήμο για την αποκατάσταση των κτηριακών βλαβών (2) επί δύο μήνες παρακαλούσαν οι γονείς των παιδιών και η διεύθυνση του σχολείου να αλλάξει η μοιραία πόρτα του σχολείου στην Κηφισιά, που καταπλάκωσε χθες τα παιδιά.

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:30 την ώρα που εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες στο προαύλιο του σχολείου. Για το περιστατικό η Αστυνομία συνέλαβε τον εργολάβο του έργου και δύο εργάτες, οι οποίοι αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Υ.Γ.1. Χθες το μεσημέρι, εξάλλου, γονείς μαθητών που φοιτούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κηφισιάς, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε έναν 9χρονο μαθητή.

Έντονες διαμαρτυρίες  εναντίον του Αντιδημάρχου Υποδομών και Μελετών κ. Διονυσιώτη.

Υ.Γ.2. Επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου του 3ου Δημοτικού Κηφισιάς μετά και το περιστατικό με την καγκελόπορτα που έπεσε πάνω σε μαθητή την ώρα της αποχώρησης: Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας-22 Μαιου 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here