Το Bloomberg δικαιώνει τον Τσίπρα για το κούρεμα του χρέους!

0
183

Το κούρεμα του χρέους προκρίνει ως τη μοναδική λύση για την Ελλάδα το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του με τον γλαφυρό τίτλο «Πώς να σωθεί τώρα η Ελλάδα».

Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε λίγες ώρες μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα ο συντάκτης αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή φέρνει ξανά την αναταραχή στην Ευρώπη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αποτρέψει την πλήρη κρίση της ύπαρξης της αν αναγνωρίσει ότι ο οικονομικός «πόνος» της Ελλάδας είναι πραγματικός και όχι αυτοαποκαλούμενος καθώς και ότι η κόπωση από τη λιτότητα είναι θέμα που αγγίζει περισσότερα του ενός κράτη-μέλη.

«Ο συντάκτης καλεί επίσης την ΕΕ να λάβει στα σοβαρά τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που είναι αυτός ο νικητής των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και να αναγνωρίσει ότι η δημοσιονομική υπαναχώρηση είναι προτιμότερη από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και να δεχθεί ότι η άσχημη λύση για το αβάσταχτο χρέος της χώρας είναι το κούρεμα μέρους του.

«Οι γραφειοκράτες της ΕΕ θα πρέπει να πάρουν στα σοβαρά τις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ελάφρυνση των μέτρων σε βάρος της Ελλάδας ή να ρισκάρουν τη μετατροπή ενός πολιτικού δράματος σε μια οικονομική κρίση» προστίθεται στο άρθρο το οποίο καταλήγει:

«Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση για το προσεχές μέλλον, η Τρόικα θα πρέπει να σβήσει ένα κομμάτι του ύψους 322 δισ. ευρώ χρέους.

Είναι μια τρομακτική λύση, καθώς το κόστος της διαγραφής θα καταλήξει τελικά στις πλάτες των ευρωπαίων φορολογουμένων, αλλά είναι η καλύτερη από κάθε άλλη εναλλακτική στον ορίζοντα».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here