Το CVC Capital Partners εξαγοράζει και το Αρεταίειο Νοσοκομείο έναντι 45-50 εκατ.

0
345

Μπαίνει δυναμικά στον τομέα της υγείας στην Κύπρο το Αμερικανικό Επενδυτικό Ταμείο που εξαγόρασε ήδη και το Απολλώνειο…

Μετά την εξαγορά του Απολλώνειου Νοσοκομείου στην Κύπρο από το Αμερικανικό Επενδυτικό Ταμείο CVC Capital Partners, σειρά για διαπραγματεύσεις εξαγοράς είχε με το Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Όπως πληροφορείται η «Kifisia Press», η προσφορά της CVC Capital Partners που τείνει να εξαγοραστεί το Αρεταίειο ανέρχεται σε 45-50 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι λίγο παραπάνω από τη μισή τιμή της εξαγοράς του Απολλώνειου που έκλεισε στα 85 εκατομμύρια ευρώ. Η προσφορά των 45-50 εκατ. δικαιολογείται λόγω του ότι το  μέγεθος σε κλίνες του Αρεταίειου είναι αναλογικά μικρότερο του Απολλωνείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αρεταίειου είχε την Τρίτη 08.02.2022 συμβούλιο όπου του παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία και οι όροι της CVC Capital για την εξαγορά του μέχρι αργά το απόγευμα.

Όπως πληροφορείται η «Kifisia Press» από τους 42 συνολικά μέτοχους του Αρεταίειου, οι 40 ψήφισαν θετικά αναφορικά με τους όρους πώλησης της CVC Capital Partners. Οι υπόλοιποι δύο μέτοχοι ψήφισαν ο μεν ένας αρνητικά, ο δε άλλος παρών.

Αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού το Αρεταίειο θα είναι στην ομπρέλα της CVC Capital Partners.

Η CVC Capital Partners βλέποντας τον τομέα της υγείας στην Κύπρο να ανεβαίνει, έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες συζητήσεις και με άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Κύπρου, σε άλλες επαρχίες εκτός Λευκωσίας και συγκεκριμένα της Λεμεσού. Οι συζητήσεις προϋποθέτουν είτε ολική εξαγορά για μερικά νοσοκομεία, είτε μερική για άλλα.

H CVC Capital Partners πέραν του Απολλώνειου Νοσοκομείου και του Αρεταίειου, βρίσκεται πίσω από τον όμιλο ιδιωτικής υγείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα Ηellenic Healthcare Group, ενώ έχει και από τα μεγαλύτερα Ελληνικά Νοσοκομεία, όπως το Υγεία, Μετροπόλιταν, Μητέρα και Λητώ.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Αβρααμίδη στη Δασούπολη, Λευκωσία. Ιδρύθηκε το 2006 από 42 μετόχους ιατρούς, κτίστηκε και εξοπλίστηκε με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Αρεταίειο Νοσοκομείο αποτελείται από γιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι διατηρούν τα γραφεία τους στο νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here