«Τρίτο Μνήμα Αριστερά»

0
265

Το βιβλίο της Έρρικας Αθανασίου «Τρίτο Μνήμα Αριστερά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Iason Books.

Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, που μέχρι να διαλευκανθεί το έγκλημα στο οποίο αναφέρεται μας ταξιδεύει σε διαφορετικούς πολιτισμούς και χώρες και μας γνωρίζει τα ήθη και τα έθιμά τους γύρω από τον τρόπο ταφής.

Η βιβλιοπαρουσίαση που έγινε την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, στο ISA. 

Ένα πρωτότυπο κι ενδιαφέρον πόνημα της συγγραφέως, διαφορετικό από ότι μέχρι τώρα έχουμε διαβάσει.

Τι σχέση μπορεί να έχει μια αιγυπτιακή μούμια με ένα σύγχρονο έγκλημα; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει ένας εγκληματικός εγκέφαλος διατηρημένος σε γυάλα; Γιατί μπορεί κάποιος να μη θέλει γωνιακό μνήμα και τι σημασία έχει ο τρόπος που θα είσαι ντυμένος στο φέρετρο;

Ο Χάρης καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία του φίλου του, ενώ και ο ίδιος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά παράξενη κατάσταση.

Όλοι ξεκινάνε από ένα νεκροταφείο και καταλήγουν σε ένα άλλο, ενώ πρέπει να βρεθεί τουλάχιστον ένας δολοφόνος ο οποίος δείχνει προτίμηση στις εξωτερικές εγκληματικές μεθόδους.

Μια πολύ ωραία ιδέα της Έρρικας Αθανασίου παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις 282 σελίδες της, που διαβάζονται γρήγορα, χάρη στο έξυπνο κι ανάλαφρο τρόπο γραφής της, που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τέλους.

Η συγγραφέας 

Η Έρικα Αθανασίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Πήρε πτυχίο στο ακορντεόν, παρακολούθησε το δημοσιογραφικό σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάστηκε ως λογίστρια, συντάκτρια οικονομικών μελετών, διορθώτρια λογοτεχνικών κειμένων, καθηγήτρια μουσικής και καθηγήτρια οικονομικών μαθημάτων σε ΙΕΚ και ΚΕΚ, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Σήμερα εργάζεται στην τοπική εφημερίδα «Κηφισιά» και συνεργάζεται με ΚΕΚ.

Θαυμάστρια της Κίρας Σίνου, συμμετείχε στο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2007 με θέμα «Μονογραφία για το έργο Έλληνα συγγραφέα ή ποιητή της παιδικής λογοτεχνίας», όπου και έλαβε εύφημη μνεία. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here