Τσακώνονται πάνω από τα αποκαΐδια κυβέρνηση και αντιπολίτευση: Δεν μπορεί να σωθεί αυτή η χώρα!.…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
178

Ειλικρινά το πιστεύω. Δεν έχει σωτηρία αυτός ο τόπος διότι έχουμε τους πολιτικούς που μας……αξίζουν.

Εν μέσω της πύρινης φλόγας που απλώνεται σαν εφιάλτης και κατακαίει τεράστιες εκτάσεις στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα οι πολιτικοί μας βρήκαν μια ακόμη αφορμή και πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντιδικήσουν περί του «τις πταίει»…

Το έπραξε χθες η σημερινή αντιπολίτευση της Ν.Δ. στην παρούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και, όπως θυμάστε, έκανε το ίδιο η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση στην σημερινή αντιπολίτευση όταν πριν το 2015 η Ν.Δ. είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. 

Οι ενέργειες αυτές, πανομοιότυπες δεξιών, κεντρώων και αριστερών κάνουν κάθε εχέφρονα άνθρωπο που βλέπει να καταστρέφονται δάση, κατοικίες και καλλιεργήσιμη γη να λέει: αϊ σιχτίρ, δεν βάζετε μυαλό, όλοι ίδιοι είσαστε.

Και γίνονται όλα αυτά τα απαράδεκτα τη στιγμή που οι φωτιές καίνε δάση και σπίτια ανθρώπων… 

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε απώλειες ζωών και εύχομαι μέχρι να σβήσουν οι φωτιές να μην χαθεί κανένας άνθρωπος, κανένας από τους ηρωικούς πυροσβέστες που δίνουν με αυταπάρνηση τις δικές τους μάχες με τις φωτιές. 

Αντί οι πολιτικοί να αντιδικούν για το ποιος έστειλε έγκαιρα τα πυροσβεστικά μέσα ή το ποιος είναι ολίγον ή περισσότερο άξιος να σβήσει τις φωτιές που κάνουν φτωχότερη τη χώρα μας, θα έπρεπε από κοινού να καθίσουν από καιρό σε ένα στρογγυλό τραπέζι και με ειδικούς που θα μελετήσουν την μορφολογία του ελληνικού εδάφους να φτιάξουν ένα επιτελικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει: 

-Το ανθρώπινο δυναμικό και την διάταξή του. 

-Τα επίγεια και πτητικά μέσα. 

-Σύγχρονες μεθόδους πρόληψης. 

Το ανθρώπινο δυναμικό θα πρέπει να περιλαμβάνει και τον εθελοντισμό που θα έχει αφετηρία του την μικρή κοινωνία αυτήν του κάθε δήμου. 

Τα πτητικά μέσα χρειάζεται να εκσυγχρονισθούν. Αυτή την στιγμή πετούν 6 από τα 12 παμπάλαια Canander που τα προμηθεύθηκε η χώρα μας πριν 40 χρόνια και 5 από τα 8 νεώτερης γενιάς που κι αυτά έχουν ήδη κλείσει 15 χρόνια ζωής. 

Όσο για τα Petzetel αυτά είναι μάλλον παιγνιδάκια παρά πυροσβεστικά αεροπλάνα. Κύριος είδε το πώς και το γιατί προμηθεύτηκε 30 η Ελλάδα. Κι από αυτά μόνο 18 είναι σήμερα εν ενεργεία. 

Τα ελικόπτερα του στρατού κάνουν την καλύτερη δουλειά μια και μπορούν να κάνουν στοχευμένες ρίψεις από χαμηλό ύψος.

Βεβαίως ειδικοί χρειάζεται να αποφανθούν τι ακριβώς χρειάζεται η χώρα μας σε εναέρια μέσα και με βάση αυτές τις προτάσεις και όχι με βάση τις μίζες να γίνουν οι ανάλογες παραγγελίες. 

Τέλος πρέπει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της πρόληψης. Από τις αντιπυρικές ζώνες που στέλνουν τους φαντάρους να φτιάξουν κατόπιν εορτής όπως έγινε χθες με τις φωτιές στον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι μέχρι τα Drones και τους δορυφόρους που μπορούν να παρακολουθούν όλες τις περιοχές, όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς είτε λόγω καιρικών συνθηκών είτε λόγω εμπρησμών. 

Και βέβαια να πάψουν οι πολιτικοί να μας λένε τις γνωστές φράσεις κλισέ όπως αποτρέψαμε τα χειρότερα, να μας λέτε κι ευχαριστώ (όπως είπε ο υπουργός κ. Τόσκας) ή φταίει ο Στρατηγός άνεμος (όπως είχε δηλώσει ο Βύρων Πολύδωρας) ή έχουμε θωρακίσει τη χώρα από τις πυρκαγιές, να σοβαρευτούν και να ενσκήψουν στο μεγάλο αυτό πρόβλημα φτιάχνοντας μια αρχή που θα έχει το γενικό πρόσταγμα. 

Γιατί η αυτοθυσία των πυροσβεστών και των πιλότων των αεροπλάνων δεν επαρκεί αν υπάρχει μια δαιδαλώδης και πολυπρόσωπη ηγεσία που θυμίζει μπουλούκια ατάκτων και όχι οργανωμένο σύνολο που επιχειρεί με σχέδιο και ανάλογο γρήγορο αποτέλεσμα που αποτρέπει όχι στα λόγια αλλά στα έργα τα χειρότερα.

Η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης δεν μου άρεσε καθόλου, διότι όταν γινόμαστε μάρτυρες εθνικών καταστροφών τρέχουμε να βοηθήσουμε αντί να καταστροφολογούμε. 

Και δεν μου άρεσε επίσης καθόλου η συμπεριφορά των αρμοδίων υπουργών, που μέσα στα κολασμένα μέτωπα της φωτιάς έβρισκαν το χρόνο να απαντούν στη Ν.Δ. 

Να είστε βέβαιοι, και εσείς της αντιπολίτευσης, και εσείς της κυβέρνησης, ότι μας χαλάσατε πάρα πολύ χθες και μας νευριάσατε, διότι δεν δείξατε καμία, μα καμία ευαισθησία για το έγκλημα που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια μας. 

Όταν δεν μπορείτε να βρείτε ένα κοινό τρόπο σκέψης και δράσης σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, είστε άξιοι της τύχης σας. 

Αλλά γιατί πρέπει να πληρώνουν η Ελλάδα και ο λαός της τους κομματικούς σας καυγάδες;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here