Φυσικό Αέριο: «Σε ρούβλια πλήρωσαν οι Ελληνικές Εταιρείες»…αναφέρει το RIA.

0
291

Σε ρούβλια πλήρωσαν οι Ελληνικές εταιρείες που εισάγουν Ρωσικό φυσικό αέριο, σύμφωνα τηλεγράφημα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria-Novosti, το οποίο επικαλείται πηγή στον Ρωσικό ενεργειακό κλάδο.

«Όλες οι Ελληνικές Εταιρείες-αγοραστές στράφηκαν σε πληρωμή σε ρούβλια»…δήλωσε η πηγή.

Όπως αναφέρει το RIA, στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις βασικοί εισαγωγείς: Η ΔΕΠΑ Εμπορική, η Μυτιληναίος και η Prometheus Gas.

Φυσικό αέριο: «Σε ρούβλια πλήρωσαν οι ελληνικές εταιρείες» αναφέρει το RIA | Ημεροδρόμος

Οι παραδόσεις από τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 45% έως 55% των εισαγωγών, ανάλογα με την εποχή. Σύμφωνα με ειδικούς, δεν θα είναι δυνατή η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με άλλες πηγές τα επόμενα χρόνια.

«Η προθεσμία πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου είναι η 25η Μαΐου. Επομένως, είναι απαραίτητο τα χρήματα να πιστωθούν σε ειδικό λογαριασμό στις 23 Μαΐου.

Χρειάζονται δύο ημέρες για να μετατραπούν σε ρούβλια και να μεταφερθούν χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλο. Γι’ αυτό, η πληρωμή σε ευρώ πρέπει να ληφθεί στις 23 Μαΐου»…εξήγησε η πηγή.

Το τηλεγράφημα κάνει και αναφορά και στο χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το οποίο, η ΔΕΠΑ εξόφλησε την Gazprom για τις παραδόσεις Απριλίου σε ευρώ σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του Ελληνικού Τύπου ότι σε περίπτωση διακοπής της παροχής Ρωσικού Φυσικού Αερίου, οι Ελληνικές Αρχές θα αναγκαστούν να κόψουν το ρεύμα, η πηγή του Ria-Novosti είπε: «Δεν θα υπάρξει διακοπή παροχής. Όλα καλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here