Χαιρέτα μας τον Πλάτανο!

0
219

Σχετικά με την παρωδία των εγκαινίων του Υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς, που στριμώχθηκαν άτσαλα και τόσο πρώιμα την 28.08.14, για λόγους που υποθέτω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε, επιτρέψτε μου να εκφράσω μια-δυο απόψεις:

Κατ' αρχήν η λέξη ΕΓΚΑΙΝΙΑ στα λεξικά, αναφέρεται ως «Ειδική τελετή κατά την έναρξη της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ εγκαταστάσεως έργου».

Το Πάρκο, με την πρώιμη δέντρο-φύτευση, του Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης στην Πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς.

Όποιος λοιπόν εμπνεύστηκε τη χρήση της λέξης αυτής για την τελετή της 28ης Αυγούστου, προφανώς η δεν έμαθε καλά Ελληνικά, η – και το πιο πιθανό – μας κοροϊδεύει κατά την ταπεινή μου γνώμη, αναίσχυντα.

Λυπάμαι εάν η φρασιολογία μου κατηφορίζει αναγκαστικά, αλλά – συμπαθάτε με – δεν βρίσκω άλλο δρόμο σ' αυτές τις περιπτώσεις για να συναντηθώ με το επίπεδο των όσων επιμένουν για πράγματα κατά την άποψη μου έξω από τα συνηθισμένα.

Ασφαλώς θα έχετε μάθει ότι ο παραπάνω χώρος στάθμευσης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ακόμη να λειτουργήσει διότι οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Από ότι πληροφορούμαστε, όταν με το καλό τελειώσουν και αυτές οι εργασίες, τότε θα……ξαναγίνουν λεει «εγκαίνια» που προφανώς τότε θα δικαιολογούν και τον τίτλο τους, και τότε, την Άγια εκείνη μέρα (;) και μόνο, θα αρχίσει να λειτουργεί ο περί ού ο λόγος Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης στην πλατεία Πλατάνου!!

Προφανώς λοιπόν, κάποιοι μας περνάνε για πρόβατα που βόσκουμε σε χλοερό χορτάρι και ίσως να φαντάζονται τον εαυτό τους βοσκό να μας οδηγεί με τη γκλίτσα του στα επίλεκτα μονοπάτια του.

Εν πάση περιπτώσει, σ' αυτήν την ιστορία, το ερώτημα είναι: Ti εγκαινιάσθηκε στις 28/08/14;

Eγώ, για να μη χανότανε η τόσο…..αγαπημένη λέξη «ΕΓΚΑΙΝΙΑ», λεω ότι θα μπορούσε να είχε γραφτεί η πρόσκληση διαφορετικά και θα ήταν και πιο κομψή αναφέροντας και περισσότερη αλήθεια:

«Σας καλούμε στα εγκαίνια των ΕΡΓΑΣΙΩΝ που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα για να ολοκληρωθεί το έργο, και να καταστεί τελικά δυνατή η λειτουργία του Σταθμού της Πλατείας Πλατάνου».

Δηλαδή: «Χαιρέτα μας τον Πλάτανο»

Πάντως, η όλη αυτή καλοσχεδιασμένη «φανφάρα», – με τα δικά μου κριτήρια – μοιάζει με κωμωδία την οποία θα ζήλευε και ο ίδιος ο σπουδαίος κωμωδοποιός ο Μένανδρος ο Κηφισιώτης τον οποίο τιμά αυτόν τον μήνα όπως άλλωστε κάθε χρόνο, ο Δήμος Κηφισιάς με την παρουσίαση των Μενανδρείων που μας κληροδότησε η αείμνηστη και αξέχαστη Μαίρη Κερασιώτη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here