ΧΑΜΟΣ στη Βουλή: Ο Βελόπουλος άρχισε να δείχνει φωτογραφίες με διευθυντές εισπρακτικών!

0
212

Σφοδρή αντιπαράθεση και με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα!

Αίσθηση προκάλεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με την ομιλία του στο κοινοβούλιο. Χαρακτηριστικό σημείο ήταν όταν άρχισε να δείχνει τις φωτογραφίες στελεχών από Εισπρακτικές Εταιρείες και funds που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια.

Ολόκληρη η ομιλία του:

Όλοι οι Προϋπολογισμοί από το 1974 έπεσαν έξω. Το ίδιο θα γίνει και με αυτόν τον προϋπολογισμό. Είναι προϋπολογισμός με ψεύτικα νούμερα. Εάν όμως ένας πολίτης κάνει λάθος στην φορολογική του δήλωση τιμωρείται με πρόστιμο ή και φυλάκιση.

Αν κάνει λάθος ο Υπουργός στον Προϋπολογισμό δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Ο Καναδός Οικονομολόγος Τζων Κένεθ έλεγε ότι η μόνη αξία των προβλέψεων των οικονομολόγων και των προϋπολογισμών, είναι ότι κάνουν τους αστρολόγους να φαίνονται αξιόπιστοι.

Και επειδή άκουσα πολλά για τις τράπεζες, θλίβομαι γιατί δεν άκουσα κανέναν να μιλά με ονόματα. Τώρα που μιλάμε υπάρχουν 700 χιλιάδες κόκκινα δάνεια. Αυτή τη στιγμή γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην χώρα 53.600 πλειστηριασμοί. Το 83,2% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχουν επισπευσθεί από τις τράπεζες ή τις εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

Και μιλάμε για κοράκια. Για αρπακτικά. Για ύαινες που κυριολεκτικά κλέβουν τους Έλληνες. Πώς γίνεται αυτό;

Τα funds αγοράζουν τα ακίνητα στο 5% της αξίας τους, τα δίνουν σε Εταιρείες Διαχείρισης, που τις περισσότερες φορές είναι δικές τους, οι Εταιρείες αυτές έχουν εντοπίσει τα ακίνητα-φιλέτα, δεν προχωρούν σε ρυθμίσεις αλλά επιλέγουν να γίνουν πλειστηριασμοί, που τις περισσότερες φορές καταλήγουν άγονοι, με σκοπό να πάρουν το ακίνητο οι ίδιες οι εταιρείες ή φίλοι τους ή γνωστοί τους.

Άλλωστε οι εταιρείες είναι εξασφαλισμένες από το όποιο ρίσκο, με τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Πώς εγγυάστε εσείς για τις εταιρείες αυτές; Οι ίδιες εταιρείες έχουν δημιουργήσει άλλες Εταιρείες Real Estate, μέσω των οποίων διαχειρίζονται αυτά τα ακίνητα-φιλέτα.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ξενοδοχειακής επιχείρησης στην Καστοριά, που την κατέσχεσαν για κλάσμα της αξίας της!

Αυτό δείχνει ότι η Κυβέρνηση είναι ποδηγετημένη στους ολιγάρχες…

Ως προς τους ολοκληρωμένους πλειστηριασμούς θα σας δώσω ορισμένα Ενδεικτικά Στοιχεία:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here