Ψηφίζουμε ΟΛΟΙ Σήμερα 15 Μαΐου! Αναλυτικά η Διαδικασία για τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στην Ελλάδα και στα κράτη μέλη της Ε.Ε.

0
400

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Αναλυτικά η Διαδικασία για τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στην Ελλάδα και στα κράτη μέλη της Ε.Ε.:

Σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00μ.μ.

Όλες οι πληροφορίες για τη Διαδικασία:

  1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

-Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

-Μπορείτε να εγγραφείτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.

  • Όσοι εγγραφείτε την ημέρα της ψηφοφορίας ή είστε ήδη μέλη αλλά έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  • Όσοι είστε ήδη μέλη και έχετε εγγραφεί μέχρι τις 21/3/2022 και βρεθείτε εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκετε, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ.
  1. Πώς ψηφίζω για την Κεντρική Επιτροπή;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022.

Ψηφίζετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ στην οποία ανήκετε.

Οι Σταυροί που μπορούν να μπουν ανά περιφέρεια:

ΑΤΤΙΚΗ 45
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 11
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 6
ΚΡΗΤΗ 5
ΘΕΣΣΑΛΙΑ 4
ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ 5
ΗΠΕΙΡΟΣ 3
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ 3
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 3
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 1

Εάν τυχόν τα μέλη αυτά βρεθούν εκτός της Περιφέρειας στην οποία ανήκουν, τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου ΜΟΝΟ για την εκλογή Προέδρου.

  1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

  1. Πού ψηφίζω;

Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί Εκλογικά Κέντρα.

  1. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

#Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Δείτε την αναλυτική εγκύκλιο για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ………

ΟΔΗΓΕΙΕΣ σχετικά με τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τους Κατοίκους Εξωτερικού:

Για τους Κατοίκους Εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 15 Μαΐου από 10:00 έως 20:00.

Οι Κάτοικοι Εξωτερικού που είναι ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχουν ήδη ενημερωθεί για τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Οι Κάτοικοι Εξωτερικού που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία, μπορούν να στείλουν στο e-mail: exvote@syriza.gr τα ακόλουθα στοιχεία, έως την Κυριακή 15/5/2022 στις 16:00: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΧΩΡΑ – ΤΗΛΕΦΩΝΟ – EMAIL.

Δείτε αναλυτικότερα ΕΔΩ………..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Νίκο Ρογκάκο στις 14.05.2022.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ μέσα στον πανικό της προσβάλλει τους νέους και τις νέες.

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση πως επιφυλάσσει ένα δυσοίωνο μέλλον για τους νέους και τις νέες αυτής της χώρας.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Νέα Δημοκρατία μέσα στον πανικό της προσβάλει τους νέους και τις νέες. Τις μαθήτριες/τες για τους οποίους επιφυλάσσει ένα μέλλον δυσοίωνο με τις πολιτικές της.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτούς που εδώ και δύο χρόνια έχουν βάλει τη νέα γενιά στο στόχαστρο γιατί την φοβούνται.

Τη νεολαία που ξυλοκοπούσαν στα πάρκα και τις πλατείες, τους μαθητές και τις μαθήτριες που απέκοψαν από τα δημόσια ΑΕΙ με την ελάχιστη βάση εισαγωγής της κ. Κεραμέως.

Όμως οι 16χρονοι και 16χρονες δεν είναι άβουλα όντα, έχουν άποψη, έχουν γνώσεις, έχουν φωνή κι αυτή τη φωνή η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη σέβονται, την ακούν, την υπολογίζουν.

Για τη Νέα Δημοκρατία όταν είσαι 15 ή 16 χρονών, είσαι ότι πρέπει για πελατεία των ιδιωτικών κολλεγίων αλλά δεν έχεις την ικανότητα να συμμετέχεις, να αγωνίζεσαι και να επιλέγεις ένα διαφορετικό μέλλον.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσουν να ακούν τις αγωνίες των νέων, να μάχονται για μια διαφορετική προοπτική για τη νέα γενιά.

Σε αυτή τη μάχη καλούμε κάθε νέο και νέα να μπει μπροστά, παίρνοντας στα χέρια τις τύχες του, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές της 15ης Μαΐου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here