ΟΧΙ σε Αυταπάτες.

0
348

«Πατριωτική στάση είναι η επιδίωξη έντιμης λύσης με την Τουρκία», αναφέρει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος και προσθέτει ότι «δεν νοείται οποιαδήποτε συζήτηση για κυριαρχικά δικαιώματα, όπως για τις υποτιθέμενες «γκρίζες ζώνες» ή την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών».

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι η επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν:

«Θα είναι χρήσιμη, αν έχει συγκεκριμένη στοχοθεσία και καλή προετοιμασία. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται» και επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχει στρατηγική και διαχειρίζεται τα εξωτερικά θέματα με επικοινωνιακά κριτήρια».

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει:

«Ότι θεωρεί σημαντικό στρατηγικό λάθος ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τη θετική αυτή συγκυρία για να προωθήσει ουσιαστικά τον διάλογο, αντί να θέσει στο τραπέζι αποκλειστικά θέματα οικονομίας και «μικρής πολιτικής».

Άλλωστε, αυτή την κριτική δεν τη διατυπώνουμε μόνον εμείς αλλά και έμπειρα στελέχη της ΝΔ, όπως η κυρία Μπακογιάννη ή ο Γ. Κουμουτσάκος».

Και καταλήγει: «Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Εάν η Τουρκία δεν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις τώρα, με εγγυητή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στην ίδια επιθετική τακτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, γιατί δεν έχει αλλάξει την αναθεωρητική της στρατηγική».

Ολόκληρη η Συνέντευξη Κατρούγκαλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πατριωτική στάση είναι η επιδίωξη έντιμης λύσης με την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here