Έκανε Δωρεά τα air condition ο Κασσελάκης στο σχολείο και το κράτος δεν πήγε ούτε να τα τοποθετήσει.

0
765

Από τη συνέντευξή του Στέφανου Κασσελάκη  στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται»:

👉Έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου από τις λαϊκές συνοικίες, από αγρότες, από ελεύθερους επαγγελματίες που ξυπνάνε μια μέρα και βλέπουν να πέφτει πάνω τους ένα οριζόντιο μέτρο που αλλάζει τη ζωή της.

Και όχι μόνο αλλάζει τη ζωή τους, αλλά τους βάζει να είναι ενάντια στους εργαζόμενους τους. Επειδή ο κατώτατος μισθός στην επιχείρηση καθορίζει τη φορολογική υποχρέωση που έχει ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Αυτό λέγεται κοινωνικός αυτοματισμός. Είναι κλασική συνταγή. Αντί να λύσεις το πρόβλημα στη ρίζα του, βάζεις τη μία κοινωνική ομάδα να έχει αντιπαλότητα με την άλλη ομάδα.

Αυτές δεν είναι οι αξίες μας.

Θέλουμε να αλλάξουμε τον φορολογικό κώδικα. Να μην υπάρχουν κάθε τρεις μήνες αλλαγές με δυσάρεστες εκπλήξεις. Θέλουμε έναν απλό φορολογικό κώδικα με δύο συντελεστές βάσει κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Όσες έχουν κάτω από 220.000 ευρώ εισόδημα ετησίως πληρώνουν 17%, όσες έχουν παραπάνω πληρώνουν 24%.

Και βοηθάει τα οικονομικά του κράτους, και είναι κέρδος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για το ατομικό εισόδημα, πρέπει να τελειώνει αυτό το μπέρδεμα. Πρέπει να υπάρχει μία κλίμακα προοδευτική που να φορολογεί το εισόδημα που έχεις κάθε χρόνο. Έσοδα-Έξοδα. Τέλος. Πληρώνεις αυτόν τον φόρο. Σταθερό φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια.

👉Θυμάστε τι είπε ο κ. Μητσοτάκης σε έναν ηλικιωμένο; «Pass δεν πήρες;». Λες και είναι δικά του χρήματα και του κάνει δωρεά. Είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ένα τζάκι πολιτικής οικογένειας. Έτσι μιλάει το τζάκι.

Και εγώ στο Κολλέγιο Αθηνών ήμουν πριν φύγω στο εξωτερικό. Δεν θυμάμαι να μας διδάσκουν τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πού έμαθαν να σκέφτονται έτσι. Καλά θα κάνουν να σταματήσουν αυτήν την αλαζονεία του «41%» που τους έχει κάνει ανάλγητους.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για τα Τέμπη, τα οποία δεν είναι ατύχημα ούτε δυστύχημα, είναι ειδεχθές έγκλημα. Και τι λέει ο κ. Γεωργιάδης; «Δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος σήμερα».

Δεν χωράνε εκ των υστέρων διευκρινίσεις σε αυτά. Η καρδιά σου φαίνεται όταν το λες. Η καρδιά σου δε θέλει διευκρίνιση.

«Δεν είχα έρθει για διακοπές το καλοκαίρι ήμουν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και έτρεχα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα», είπε και τη συνέχεια στην ερώτηση ότι τότε δεν είχε δείξει αρχηγικές διαθέσεις ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε «καλή η εκλογή αλλά τώρα πρέπει να δείξουμε τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο και να ετοιμαστούμε για να κυβερνήσουμε. Ευχάριστη στιγμή η εκλογή αλλά ανήκει στο παρελθόν. Πάμε Μπροστά».

«Πιστεύω πως θα κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές»

Απαντώντας αν έχει μικρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση στελεχών αλλά και με τη δημιουργία της «Νέας Αριστεράς» είπε «δεν ισχύει ότι δεν έχει πολύ κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη τα νέα  μέλη έχουν αυξηθεί σημαντικά. Το κόμμα έχει μεγαλώσει τον τελευταίο μήνα και για αυτό πιστεύω πως θα κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές».

Για τις αποχωρήσεις είπε πως:

«Ανήκουν στο παρελθόν και ο καθένας θα κριθεί για τις επιλογές του. Η «Νέα Αριστερά» ανήκει στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Καλή η καινούργια πνοή αλλά πιστεύω ότι κάνουμε νέες τομές που θα αποδώσουν. Έχω πει ως στο επικρατείας 5 από τα 15 άτομα θα είναι από τη νεολαία μας και θα τα επιλέξει η νεολαία η ίδια».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να έμενε Πρόεδρος του κόμματος αν το επιθυμούσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε:

«Ο Αλέξης να είστε όλοι σίγουροι πως θα μπορούσε να έμενε Πρόεδρος του κόμματος αν το επιθυμούσε ο ίδιος. Πήρε μία θαρραλέα απόφαση, αλλά από την άλλη σου λέει χάσαμε ένα ποσοστό.

Ήταν ταπεινοφροσύνη να δώσει την ευκαιρία σε κάτι νέο. Ο Αλέξης δεν είχε σπρώξιμο από κανένα άτομο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει μπροστά και υπάρχουν χαμόγελα. Το σύντροφος δεν είναι μία λέξη που απλά την λες, είναι μία σημαντική λέξη και ο κόσμος πλέον την αισθάνεται βαθιά μέσα του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Για την συνέντευξη του Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια που τάσσεται υπέρ της συμβίωσης αλλά όχι της τεκνοθεσίας. «Η ισότητα είναι ισότητα. Να βλέπουμε τον συνάνθρωπο να τον αγκαλιάσουμε και όλοι μαζί να γίνουμε μία καλύτερη κοινωνία. Εδώ πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων και όλοι πρέπει να είναι ισότιμοι μεταξύ τους».

Ήμουν από τους πρώτους που ανέφερε το ζήτημα Δημοκρατίας το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Να δούμε είναι η ΝΔ είναι υπέρ ενός σύγχρονου κράτους ή ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα. Είμαι θρησκευόμενος.

Για το πότε θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης το νομοσχέδιο, αισθάνομαι ότι είναι ντροπή για ένα Πρωθυπουργό που έχει σπουδάσει στο εξωτερικό, να εκμεταλλεύεται από το ζήτημα πολιτικά. Ξέρει ο ίδιος γιατί δεν το φέρνει προεκλογικά. Είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ένα τζάκι πολιτικής οικογένειας και το αποδεικνύει κάθε φορά.

Ας πάμε όπου θέλει έξω στην κοινωνία χωρίς προειδοποίηση να ακούσουμε μαζί τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των δικαιωμάτων και της ισότητας και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές»

Στην περίπτωση που δεν κερδίσει τις Ευρωεκλογές, θα τεθεί το θέμα ηγεσίας;

«Εμείς βλέπουμε και δημοσκοπικά και εμπειρικά τα χαρακτηριστικά να αλλάζουν υπέρ μας και έχουμε μία δυναμική. Θα είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Πρωθυπουργός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here