Έκθεση Κόλαφος από πρώην Aξιωματούχο του ΟΣΕ για τις παραλείψεις που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών!…του Γιάννη Παπαμιχαήλ-Πρώην Τεχνικός Διευθυντής του ΟΣΕ.

0
234

Ασφαλώς θα έχετε δει και ακούσει ένα σωρό άσχετους, που δεν έχουν ιδέα, και επίσης πολλούς «δημοσιογράφους» να αναλύουν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με γνώμονα το κομματικό τους συμφέρον….

Διαβάστε τώρα την τεκμηριωμένη και λεπτομερή ανάλυση από έναν ειδικό επιστήμονα, που εργάστηκε επί πολλές δεκαετίες σε ηγετικές θέσεις στον ΟΣΕ!…

Παρουσίαση βιβλίου «Ένα παιδί σε χρόνους δίσεκτους» του Γιάννη Παπαμιχαήλ, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στην Τρίπολη – Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου

Τα σφάλματα και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες, σταχυολογεί σε έκθεσή του ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΟΣΕ, Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Ο κ. Παπαμιχαήλ χωρίζει την έκθεσή του σε πρώτο και δεύτερο επίπεδο ευθυνών όπου στο πρώτο, όπως αναφέρει, παρατηρούνται αρκετά σφάλματα. Πρώτο από όλα, όπως γράφει το protothema.gr, η άγνοια του Σταθμάρχη.

«Παρατηρούμε, απόλυτη άγνοια του Σταθμάρχη Υπηρεσίας για τη διαδικασία αυτόματης χάραξης δρομολογίου από τον πίνακα που έχει μπροστά του.

Όλες οι κινήσεις στην αυτόματη χάραξη δρομολογίου καταγράφονται. Η αυτόματη χάραξη επίσης εξασφαλίζει όλα τα κλειδιά στη σωστή θέση ώστε να αποφευχθεί το ανθρώπινο λάθος. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε πως ο πίνακας λειτουργούσε κανονικά.

Συνέπεια αυτής της άγνοιας ήταν πως έκανε τις κινήσεις στον πίνακα χειροκίνητα, με συνέπεια να μην καταγράφονται. Μετά τις 10.12΄ μ.μ. (λιγότερο από μια ώρα πριν τη σύγκρουση) δεν έχει καταγραφεί άλλη κίνηση, επειδή ο άλλος Σταθμάρχης είχε φύγει πριν τη λήξη της βάρδιας του (που τελείωνε στις 11.00΄ μ.μ.).

Ουσιαστικά εγκατέλειψε τη θέση του και κάποιος, ή κάποιοι, προσπάθησαν εκ των υστέρων να το κρύψουν πλαστογραφώντας το φύλλο υπηρεσίας με μπλάνκο!!

Τέλος οι ευθύνες του επιθεωρητή, που είχε την «έμπνευση» μετά το συμβάν να κόψει ένα μήνα αναρρωτική και του προϊσταμένου που προσυπέγραψε τη βάρδια είναι σοβαρές, αφού εμπιστεύθηκαν το Σταθμό αποκλειστικά στο συγκεκριμένο άτομο».

Συνεχίζοντας για τον σταθμάρχη ο κ. Παπαμιχαήλ αναφέρει:

pinakas_trena_arthro

«Λίγο πριν διώξει το μοιραίο τραίνο ο σταθμάρχης είχε κάνει κι άλλο λάθος. Στις 10.30΄ μ. μ. υποδέχτηκε από τη γραμμή καθόδου τον προαστιακό από τη Θεσσαλονίκη.

Είχε αφήσει το κλειδί 116 προς Βόλο ανάποδα και ο μηχανοδηγός του προαστιακού τον ειδοποίησε (πράγμα που έχει καταγραφεί) και αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορεία για να διορθώσει ο σταθμάρχης χειροκίνητα από τον πίνακα το κλειδί, ώστε ο συρμός να πάει στην τρίτη γραμμή για να κατεβάσει τον κόσμο.

Στις 11.02 μ.μ. μπαίνει στο σταθμό Λάρισας το με αριθ. 62 INTERCITY. Αφού έγινε η αποβίβαση και επιβίβαση προς Θεσσαλονίκη, έχει μπροστά δυο μηχανοδηγούς και έναν τρίτο μηχανοδηγό που επιστρέφει στην έδρα του.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

Υ.Γ. Kifisia Press: Νομίζουμε, ότι ζούμε σε ένα Κράτος, αλλά μάλλον ζούμε σε ένα ανεκδιήγητο ανοργάνωτο μπάχαλο!….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here