Έντονη ανησυχία στην Άγκυρα: «Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στην Κύπρο».

0
488

Ο Τουρκοκύπριος Αντιπρόεδρος του «Ψευδό-Κράτους»  και υπουργός «Εξωτερικών» Kudret Ozersay αξιολόγησε τις εκτιμήσεις σχετικά με την απόφαση του Κογκρέσου, να άρει το εμπάργκο όπλων στο Ελληνικό κομμάτι του νησιού, και να στείλει στρατεύματα στο νησί.

«Αυτή η κίνηση γίνεται για να μειωθεί η Ρωσική επιρροή στην περιοχή. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούνται για τα καλά πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο, υλοποιώντας ένα ακόμη βήμα προς το αδιέξοδο και την ένταση και όχι προς την λύση στην Κύπρο», ανέφερε ο ίδιος.

Ο δημοσιογράφος Alper Urus του Haberturk μίλησε με τον Αντιπρόεδρο της «Ψευδό-Κράτους» και «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων κυπριακών εδαφών Kudret Ozersay, σχετικά με τη δράση των αμερικανικών στρατευμάτων στο ελληνικό τμήμα.

Ο Ozersay δήλωσε:

«Οι ΗΠΑ θα έρθουν για να υλοποιούν στρατιωτικές εκστρατείες από το νησί. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, η αμερικανική στρατιωτική δύναμη, που λέγεται ότι θα εγκατασταθεί στο Ελληνικό τμήμα, θα αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη του στρατού των ΗΠΑ και θα έχει την ικανότητα άμεσης αντίδρασης, οπουδήποτε απαιτηθεί στην περιοχή.

Αυτοί οι στρατιώτες θα αναλάβουν δράση σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από την Κύπρο, όπως σε περιπτώσεις μιας έκτακτης εκκένωσης Αμερικανών πολιτών και διπλωματών από την Μέση Ανατολή κα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here