Έπεσε η Αυλαία του τελευταίου Δημοτικού Συμβούλιου του 2023 με απόλυτη επιτυχία!

0
689

Με 29 τακτικά θέματα έκλεισε η χρονιά 2023 και δύο έκτακτα, για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς με Δήμαρχο τον Γιώργο Θωμάκο, με Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Αχιλλέα Κουρέπη και Δημοτικούς Συμβούλους που διοίκησαν για 9 χρόνια εκπροσωπώντας επάξια τον Δήμο Κηφισιάς.

Αποχαιρετούμε δυστυχώς κάποιους από αυτούς ως αιρετούς από το 2024 και μετά, όπως την κ. Καραλή Κατερίνα, Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ και ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ Δημοτικής ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Επισης την κ. Ζέτη Κασιμάτη Αντιδήμαρχο ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, πρότερα Καθαριότητας και άλλων πόστων και αρμοδιοτήτων.

Δύο πραγματικά ενεργά μέλη της κοινότητάς μας που αγωνίστηκαν αποτελεσματικά για το κοινό καλό των Δημοτών, με αμεσότητα, ταχύτητα, πραγματικό ενδιαφέρον και δημιουργικότητα δομών και δράσεων που ωφέλησαν πραγματικά τους ανθρώπους στον Δήμο Κηφισιάς!

Ένα μεγάλο «Εύγε» και στα δυο αυτά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου!

Ευχαριστούμε επίσης τον Αχιλλέα Κουρέπη που δραστηριοποιήθηκε κυρίως στην Εκάλη αλλά και σε θέματα Αθλητισμού αλλά και φιλοζωικά και τον συγχαίρουμε που αξιοπρεπώς έφερε εις πέρας και το τελευταίο αυτό Δημοτικό Συμβούλιο με ώρα λήξης μόλις 23.00.

Ιδιαίτερη συνεδρίαση που σε γενικές γραμμές κύλισε ομαλά, την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε διαδικτυακά, με θέματα που εγκρίθηκαν τα περισσότερα ομόφωνα.

Αυτό που απασχόλησε του Δημοτικούς Συμβούλους κυρίως της Αντιπολίτευσης ήταν η διευκρίνιση από την Οικονομική Υπηρεσία για το πότε θα γίνει κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό τους για την παρουσία τους στα Δημοτικά Συμβούλια μετά από ερωτήσεις της κ. Παπάζογλου και του κ. Λιανού.

Ένα θέμα όμως που θα επιφέρει αναστάτωση σε πολίτες κυρίως της Νέας Ερυθραίας, σε εργαζόμενους της Λαϊκής Αγοράς και σε Διοίκηση, είναι  ο καθορισμός κοινόχρηστων χώρων σχετικά με το που και εάν θα πραγματοποιείται η Λαϊκή της Νέας Ερυθραίας, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση της Διοίκησης να παραμείνει ως έχει προς αποφυγή ταλαιπωρίας των κατοίκων όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, με μετακίνηση ανά 3 τετράμηνα, και άρα από 1/1/2024 επίσημα δεν έχει οριστεί χώρος για το εάν και πού θα γίνει η Λαϊκή της Νέας Ερυθραίας!

Η Μισθοδοσία των Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. με εισηγήτρια την κ. Καραλή εγκρίθηκε ομόφωνα καθώς και η αναγκαιότητα για  τη μετακίνηση  του 5ου  Νηπιαγωγείου Κηφισιάς (παρά τις μικρές διαφωνίες αντιπολίτευσης)  ο οποίος χώρος δεν πληροί τις προδιαγραφές για στέγαση των παιδιών επιφέροντας και μείωση των εγγεγραμμένων παιδιών όχι μόνο στο νηπιαγωγείο αλλά και στο δημοτικό σχολείο κατά συνέπεια.

Τέλος με Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά αποχαιρέτησαν όλοι αυτή την αίθουσα των συνεδριάσεων κάποιοι για λίγο και κάποιοι για πολύ!

Πλέον αναμένεται η νέα πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Γιώργο Θωμάκο ως Επικεφαλής παράταξης της Αντιπολίτευσης και με Δημοτικούς Συμβούλους, παλιούς και νέους σε νέες διοικητικές θέσεις και αρμοδιότητες για τον Δήμο Κηφισιάς, μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς Ν.Π.Δ.Δ!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here