Έφη Aχτσιόγλου: Καθαρή αρπαχτή με τα ΚΕΚ των voucher.

0
552

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πάρα πολύ σοβαρό σκάνδαλο με ειδικές ηθικές διαστάσεις», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στο Kontra Channel, σημειώνοντας ότι «ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, η κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει αρπαχτή με τα voucher της ψευδοκατάρτισης».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «το γεγονός πως μέσα σε τρεις μέρες έξι ΚΕΚ κατέβασαν έτοιμες πλατφόρμες, με πολλές χιλιάδες σελίδες – είδαμε τι περιεχομένου – και εγκρίθηκαν αβλεπεί από τον υπουργό Εργασίας, ώστε να μπορούν να τις νοικιάσουν σε όλα τα ΚΕΚ της χώρας και να λάβουν δεκάδες εκατομμύρια, είναι ο ορισμός του σκανδάλου. Για έναν μήνα ο κ. Βρούτσης και άλλα κυβερνητικά στελέχη επέμεναν στα κανάλια να διαφημίζουν το πρόγραμμα».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο υπουργός Εργασίας επέλεξε το προσβλητικό πρόγραμμα ψευδοκατάρτισης. Το υλικό με τις ασυναρτησίες των «σκόιλ ελικίκου» το υπέγραψε ο κ. Βρούτσης, δέχθηκε και υποστήριξε ότι τα ΚΕΚ πρέπει να λάβουν χρήματα γι’ αυτό.  Εκεί βρίσκεται το μέγεθος του σκανδάλου και του φιάσκου».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει επιστολή της ΕΕ προς τον κ. Βρούτση από τα μέσα Μαρτίο υ η οποία λέει ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ μπορούν πια να δοθούν για απευθείας ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων, ο ίδιος επέμενε διαρκώς στο πρόγραμμα της ψευδοκατάρτισης».

Το πιο τραγικό, σημείωσε, είναι ότι «θα μπορούσε να δώσει απευθείας ενίσχυση 800 και όχι 600 ευρώ στους επιστήμονες και αυτό να κοστίσει τελικά λιγότερο, περίπου 140 εκ. και όχι 190 εκ. ευρώ όπως μέσω της ψευδοκατάρτισης.

Ήταν καθαρή και επίμονη επιλογή της ΝΔ να δοθούν περίπου 90 εκατ. στα ΚΕΚ και η μερίδα του λέοντος σε πολύ συγκεκριμένα, στα έξι που έφτιαξαν τις πλατφόρμες όπως όριζε η πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here