Αγοράζει κι άλλο VIP αεροσκάφος η Κυβέρνηση Μητσοτάκη;…του Πάρι Καρβουνόπουλου.

0
326

-Ο Μητσοτάκης ζει το όνειρό του-Χλιδή και…νέο VIP τζετ (με τους φόρους μας) από την Γαλλία;

-Μυστική πτήση Μητσοτάκη στο Παρίσι…

Φαίνεται πως τα τρία Ελληνικά VIP αεροσκάφη δεν είναι αρκετά για τον πρίγκηπα Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι με τους νέους φόρους στους Ελεύθερους Επαγγελματίες, τους Ταξιτζήδες και την ακρίβεια στα τρόφιμα, η Κυβέρνηση έχει βάλει «πλώρη» για την απόκτηση και τέταρτου αεροπλάνου.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Ετοιμάζεται να αγοράσει κι άλλο VIP αεροσκάφος | Αυγή

Αυτό αποκαλύπτει με δημοσίευμά τους οι Data Journalists και ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, κάνοντας επίσης γνωστό πως το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε ο Πρωθυπουργός στη Χάγη, στις 13 Δεκεμβρίου 2023, στη συνέχεια μετέβη για 25 λεπτά στο Παρίσι.

Το Μαξίμου θέλει κι άλλο VIP αεροσκάφος – Η μυστική πτήση Μητσοτάκη στο Παρίσι - Pressing.gr

-Προς νέο «κρυφό» deal πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ…

-Μεταγωγικά αεροσκάφη δεν έχουμε. Τις «καλές ημέρες» πετάνε δύο…

-Ίδια η κατάσταση με τα ελικόπτερα. Δύο Super Puma πετούν όλα κι όλα…

-Τα περιστατικά μεγάλων καθυστερήσεων σε αεροδιακομιδές ασθενών ή τραυματιών από νησιά έχουν γίνει καθημερινότητα, λόγω αυτών των ελλείψεων και σε κάποιες περιπτώσεις, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους…

-Και η Ελληνική Κυβέρνηση συζητά για την απόκτηση ενός ακόμη VIP αεροσκάφους, από τη Γαλλία.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την αγορά ενός ελαφρώς μεταχειρισμένου VIP αεροσκάφους Falcon από τη Γαλλική Dassault.

Η Ελληνική Κυβέρνηση με απόλυτη μυστικότητα προχώρησε το πρώτο εξάμηνο του 2021 στην αγορά ενός VIP αεροσκάφους τύπου Falcon 7X της Γαλλικής εταιρείας Dassault, που είναι κατασκευάστρια των μαχητικών αεροσκαφών Μ-2000/5 και Rafale.

Με την αποκάλυψη της αγοράς «Κυβερνητικοί κύκλοι» έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι δήθεν το αεροσκάφος ήταν κάτι σαν «δώρο» των Γάλλων για την αγορά των Rafale.

Το vip αεροσκάφος Falcon των 22 εκατ. για τα ταξίδια του Πρωθυπουργού έπαθε βλάβη - Pointmedia

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν με τουλάχιστον 22 εκατ. ευρώ για την αγορά του Falcon 7X.

Το θέμα είχε έρθει στη Βουλή με ερώτηση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον Οκτώβριο του 2021.

Σε αυτή αναφερόταν ότι:

«Η διαδικασία της πρόσφατης, από τις αρχές του έτους, προμήθειας των μαχητικών Rafale δεν συνοδευόταν από τέτοιου είδους προμήθεια, αλλά ούτε και από αντίστοιχη δωρεά.

Ομοίως, καμία βιομηχανική επιστροφή δεν προβλέφθηκε ως απόρροια του τεράστιου κόστους της προμήθειας των μαχητικών Rafale…Ενημερώστε επιτέλους την βουλή και τον Ελληνικό λαό, μην αφήνετε σκόπιμα να διαρρέουν αναλήθειες ή μισές αλήθειες.

Δεδομένου ότι, ο στόλος των VIP Α/Φ που διαθέτει η χώρα μας απαρτίζεται από τρία (3) Α/Φ, ένα Gulfstream V, ένα ERJ-135BJ και ένα ERJ-135LR Legacy και εκτιμάται ότι δεν χρειαζόμαστε τέταρτο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here