Αλέξης Τσίπρας: «Δεν εγκαταλείπω τη μάχη-Έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη»

1
400

Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη στη μέση ενός δύσκολου αγώνα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη στη μέση ενός δύσκολου αγώνα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του και τόνισε ότι «στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών. Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της Απλής Αναλογικής.

Οι Προοδευτικές Δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα Πρωθυπουργού.

Αλλά να προστατέψουμε τη πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου.

Ως μια Δύναμη ασυμβίβαστη. Που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των Προοδευτικών Δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

Τι αποφάσισε το Εκτελεστικό Γραφείο.

Υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως υπήρξε μία μη ανιχνεύσιμη ενίσχυση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές και πως ηττήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική.

Τα κόμματα της Ήσσονος και Προοδευτικής Αντιπολίτευσης με την απαξίωση της Απλής Αναλογικής και των Συνεργασιών και την μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη.

Άπαντες συμφώνησαν πως πρωταρχικής σημασίας πλέον είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να σταθεί ισχυρό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συγχρόνως να μην κάνει τη χάρη σε όσους επιθυμούν την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από ηγέτη του προοδευτικού πόλου στη χώρα και την αντικατάστασή του με έναν βολικό δικομματισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας ανακοίνωση τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στο δρόμο για τις κάλπες του Ιουνίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού Σε αυτό συμφωνώ.
    Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της Απλής Αναλογικής. Η ΝΔ δεν κέρδισε αλλά θριάμβεψε.
    Προοδευτικές Δυνάμεις, ο μπαγάσας έχει χιούμορ.
    Το πρόβλημα της χώρας μας και ο μοναδικός τρόπος για να μην γίνει ο κύριος Μητσοτάκης ανεξέλεγκτος και παντοδύναμος ηγεμόνας είναι να αποκτήσουμε σοβαρή αντιπολίτευση και ειδικότερα αξιωματική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here