Ανατροπή της ιστορικής Αλήθειας: «Ο Μέγας Αλέξανδρος θάφτηκε μαζί με τον…».

0
83

Ανατρέπει την ιστορία και δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ η οποία σε συνέντευξη της αποκαλύπτει πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στον τάφο του Φιλίππου στη Βεργίνα λέγοντας μάλιστα πως «συμφωνεί απόλυτα με τα ευρήματα των Αμερικανών»!

Aρβελέρ: Στη Βεργίνα δεν είναι θαμμένος ο Φίλιππος Β', αλλά ο Μέγας Αλέξανδρος | News

Η συνέντευξη της Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ δόθηκε στο Πρακτορείο Magazine με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών» και δίνει νέα δεδομένα στην ιστορία!

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Αποκαλυπτικό στοιχείο για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου - "Είναι η πρώτη φορά που έχουν βρεθεί..."

«Στο Νεκροκρέβατο του λεγομένου Φιλίππου (στη Βεργίνα) βλέπουμε ένα Διόνυσο και έναν σάτυρο. Όταν ο Αλέξανδρος φτάνει στην Τύρο, συναντά τέτοια αντίσταση που νομίζει ότι πρέπει να την εγκαταλείψει. Το βράδυ, βλέπει στον ύπνο του έναν σάτυρο και ως μαθητής του Αριστοτέλη καταλαβαίνει σα-τύρος, ότι η «Τύρος δική σου».

Μένει και παίρνει την Τύρο. Όταν ο Αλέξανδρος έγινε ο κατακτητής των κατακτητών έστειλε στους Έλληνες μία προσταγή: Να τον κάνουν θεό. Οι Σπαρτιάτες είπαν ότι αφού θέλει να γίνει θεός ας γίνει. Οι Αθηναίοι άρχισαν κουβέντα.

Ο Δημάδης, αν θυμάμαι καλά, φίλος του Αλεξάνδρου, τους είπε να τον κάνουν 13ο Ολύμπιο. Οι Αθηναίοι θύμωσαν και έβαλαν πρόστιμο στο Δημάδη. Και αυτός τους είπε: “Όποιος κρατάει τον ουρανό, χάνει τη γη”.

Οι Αθηναίοι φοβήθηκαν ότι ο Αλέξανδρος θα έστελνε ένα άγημα και έτσι τον έκαναν Διόνυσο. Και βγήκε ο περίφημος ο Διογένης και είπε: “Αν κάνατε αυτόν Διόνυσο, εμένα να με κάνετε σέραπι”.

Διόνυσος και σέραπις επάνω στο νεκροκρέβατο (στον βασιλικό τάφο στη Βεργίνα) καταλαβαίνουμε ότι θα μπορούσε να είναι μόνο του Αλεξάνδρου και όχι του Φιλίππου».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here