Αντιπτέραρχος ε.α. Κ. Ιατρίδης: Οι Τούρκοι ξέρουν ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα κι αυτό είναι ανησυχητικό.

0
442

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει τις αερομαχίες που προέκυψαν την περασμένη Κυριακή, όταν τουρκικά F16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τους Παναγιωτόπουλο και Φλώρο, σχολίασε ο αντιπτέραρχος ε.α. Κώστας Ιατρίδης, μέσα από την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Καλά έκανε το υπουργείο και το έβγαλε, να αναπτερωθεί λίγο το ηθικό. Άλλωστε, αυτό που δείχνει το βίντεο, γίνεται εδώ και 40 χρόνια. (…) Δεν τους ενδιαφέρει (τους Τούρκους) γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα και αυτό είναι το ανησυχητικό», δήλωσε ο κ. Ιατρίδης.

«Να μας προβληματίσει και να δώσουμε μια άλλη απάντηση, αφού πρώτα καθίσουμε και χαράξουμε μια άλλη πορεία», είπε.

Ερωτηθείς αν η απάντηση πρέπει να είναι κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους, απάντησε:

«Άμεσα, όχι, όταν το ανέχεσαι 40 χρόνια. Θα μπορούσες να ενημερώσεις τους συμμάχους, την Ευρώπη, την Αμερική, βεβαίως την Τουρκία, ότι κοιτάξτε να δείτε, μην το ξανακάνετε, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δυναμικά και στρατιωτικά, όπως έκανε η Τουρκία με το ρωσικό αεροσκάφος. Μην μας αναγκάζετε να το κάνουμε, προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας».

Βίντεο ντοκουμέντο από τις αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη.

«Τον έχω. Έρχεται κι άλλος» ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος έχοντας στο σημάδι του το τουρκικό αεροσκάφος. «Τον έγραψα και στην κασέτα», συνεχίσει στον διάλογο που έχει με άλλον πιλότο. «Σταθερά στα GUNS» είπε ο ένας για να συμπληρώσει ο δεύτερος «Same».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here