Απαντήστε Κύριε Πρωθυπουργέ…

0
229

Απαντήστε, κύριε Πρωθυπουργέ… - Infognomon Politics

Απαντήστε, κύριε Πρωθυπουργέ

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρεί στον Ελλαδοτουρκικό διάλογο, αλλά το Κυπριακό είναι εκτός ατζέντας. Λογικό, λοιπόν, είναι να εξηγήσει τόσο στη Βουλή όσο και στους Κυπρίους, καθώς και στο Έθνος, γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Είναι δική του επιλογή ή των ΗΠΑ; Ή μήπως έχει επιβληθεί από την Τουρκία; Ή πρόκειται για Συνδυασμό;

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο «Μητέρα Πατρίδα», αλλά και Εγγυήτρια Δύναμη. Έχει Ηθικές, Εθνικές και Νομικές υποχρεώσεις προς την Κύπρο. Η ίδια τις ανέλαβε.

Και πώς ενεργεί τώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός; Αφήνει το Κυπριακό εκτός Ελλαδοτουρκικού διαλόγου; Γιατί; Δεν είναι πρόβλημα, που αφορά στις σχέσεις των δύο κρατών; Δεν είναι θέμα Εισβολής-Κατοχής; Είναι μόνο δικοινοτικό, άρα δεν εμπλέκονται οι εγγυήτριες δυνάμεις; Δεν βγάζει με τον τρόπο αυτό την ουρά της έξω η Άγκυρα με τη συνδρομή των Αθηνών;

Αυτά και άλλα ερωτήματα οφείλει ν’ απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να βάζει μεσάζοντες και παρατρεχάμενους να ισχυρίζονται ότι, το άλυτο Κυπριακό Πρόβλημα είναι εμπόδιο στη διευθέτηση των Ελλαδοτουρκικών ζητημάτων!

Ουδέν, βεβαίως, αναληθέστερον. Γιατί; Διότι τα Ελλαδοτουρκικά είναι άλυτα ζητήματα, όπως και το Κυπριακό, λόγω της επιθετικής Τουρκικής Πολιτικής, που θέλει το μισό Αιγαίο και την Κύπρο ολόκληρη, όπως μας είπε τις προάλλες ο Ερντογάν.

Το Κυπριακό δεν είναι μόνο εκτός της ατζέντας των Ελλαδοτουρκικών, αλλά και εκτός της Ελληνικής Βουλής. Το σόι εθνικό θέμα είναι, όταν δεν απασχολεί την Αθήνα;

Κλείνουν φέτος 50 χρόνια από την εισβολή και την κατοχή και, ως εκ τούτου και μόνο δεν θα έπρεπε να καθοριστεί συζήτηση εντός της Ελληνικής Βουλής και να κληθεί ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό των Εξωτερικών του και εκείνον της Άμυνας για να εξηγήσουν, όχι μόνο γιατί το Κυπριακό δεν είναι στην ατζέντα του Ελλαδοτουρκικού διαλόγου, αλλά και κάτι άλλο:

1) Γιατί δεν έχει γίνει πράξη το Δόγμα.

2) Πότε και πώς θα αναλάβει η Ελλάδα τις ευθύνες της.

Καταληκτικά, εγείρεται το εξής ερώτημα:

Πώς θα υπογράψει η Ελλάδα σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία ενώ στην Κύπρο θα υπάρχει Κατοχή;

Θα είστε φίλοι με τον Κατακτητή μας, κύριε Πρωθυπουργέ, ή όχι;

Οφείλετε να δώσετε απαντήσεις προς τους Κυπρίους και τους λοιπούς Έλληνες. Και οι απαντήσεις αυτές θα πρέπει να δοθούν υπεύθυνα από το Βήμα της Ελληνικής Βουλής.

Για να τις καταγράψει η Ιστορία…

Πηγή Η Σημερινή της Κυριακής 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here