Απεβίωσε ο ανθοκόμος και πρώην Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Χιωτάκης.

0
240

Απεβίωσε μετά από επτάμηνη ασθένεια, πλήρης ημερών, σε ηλικία 91 ετών, ο Γιώργος Χιωτάκης, ανθοκόμος, πρώην Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και πατέρας του επί σειρά ετών Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, έχοντας την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό της οικογένειάς του, των συγγενών του, των φίλων του και όλων όσων τον γνώρισαν.

Η κηδεία του και ταφή του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 14.30 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Χιωτάκης γεννήθηκε το 1926 στην Αλεξάνδρεια από γονείς, το Νίκο και την Ευαγγελία Χιωτάκη, πρόσφυγες από το Βουτζά της Σμύρνης.

Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Κηφισιά το 1928. Πήγε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και ο πόλεμος του ’40 τον βρήκε στο γυμνάσιο. Μεγάλωσε στη κατοχή και τα χρόνια του εμφυλίου που τα έζησε ως στρατιώτης. Ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας του Α.Ο. Κηφισιάς.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη κηπουρική και την ανθό-καλλιέργεια και ήταν παραγωγός ανθοκομικών φυτών με δικό του θερμοκήπιο από το 1962. Διετέλεσε Πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κηφισιάς.

Παντρεύτηκε τη Φωτεινή Κόνιαρη και απέκτησαν δύο γιούς, τον Νίκο και τον Ηλία, που σπούδασαν γεωπόνοι και τέσσερα εγγόνια, την Φωτεινή, το Γιώργο, τη Βασιλική-Ευαγγελία και την Ειρήνη.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά του Δήμου Κηφισιάς επί 24 χρόνια. Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος το 1975 με Δήμαρχο το Δημήτρη Ζωμόπουλο και επανεκλέγετο συνεχώς μέχρι που αποχώρησε το 1998.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κηφισιάς επί Δημάρχων Βασίλη Γκατσόπουλου και Κώστα Τασούλα.

Υπηρέτησε το Δήμο από τις θέσεις του Προέδρου της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για το πράσινο και Προέδρου του ΚΑΠΗ Κηφισιάς.

Από τα σημαντικότερα έργα του, το οποίο πρότεινε και πρωτοστάτησε μαζί με το Βασίλη Γκατσόπουλο, η φύτευση των Πλατάνων στη λεωφόρο Κηφισιάς από το Ζηρίνειο μέχρι την οδό Δεληγιάννη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here