Από την Aρχή στα δύσκολα!…της Ξένιας Γιαννάκου.

0
723

Στην πρώτη Μετεκλογική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς, το «παρών» έδωσε στις θέσεις που προορίζονται για τους πολίτες, ο Βασίλης Ξυπολυτάς!

Ο νέος Δήμαρχος παρακολούθησε μια-υψηλών τόνων σε κάποια σημεία-συνεδρίαση και άκουσε αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους να αναφέρονται στον ίδιο και τη θητεία του που θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου, μιλώντας για θέματα που αφορούν τον Δήμο.

Και πριν καλά-καλά αναλάβει τη διοίκηση, ο Βασίλης Ξυπολυτάς θα έρθει αντιμέτωπος με το…τσουνάμι που ονομάζεται γέφυρα Βαρυμπόμπης και επιχειρούμενη τοποθέτηση διοδίων στην περιοχή.

Ένα-διπλό και αλληλένδετο-ζήτημα που συζητείται περισσότερα από 15 χρόνια και έχει έρθει στο προσκήνιο το 2014 όταν και άρχισε η διαδικασία αδειοδότησης των διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Από τότε μέχρι σήμερα, διαδοχικοί Υπουργοί αρνήθηκαν να υπογράψουν το έργο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταψήφισε την πιθανότητα εγκατάστασης νέων πλευρικών διοδίων στην Εθνική Οδό και την κατάργηση της γέφυρας Βαρυμπόμπης, οι τοπικές κοινωνίες έχουν εκφράσει την κάθετη αντίρρησή τους όμως το έργο δεν έχει ακυρωθεί και η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει εγκριθεί.

Την ίδια ώρα η πολιτεία έχει αναλάβει να καλύπτει τα απολεσθέντα έσοδα της συμβασιούχου εταιρείας «Νέα Οδός» από τη μη τοποθέτηση διοδίων (25 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, και σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, δόθηκε τριετής αναστολή στην υλοποίηση του έργου ενώ ο ίδιος έχει προχωρήσει στη διαβεβαίωση ότι δεν θα μπουν διόδια και δεν θα γίνει ο ανισόπεδος κόμβος στη Βαρυμπόμπη.

«Αναστολή των διοδίων, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός των αναλογικών διοδίων. Δεν θα μπουν πλευρικά διόδια»…έχει πει με σιγουριά ο πρώην Υπουργός.

Σήμερα όμως η νέα ηγεσία του Υπουργείου, ζητά από τους νέο-εκλεγέντες τοπικούς άρχοντες, να ολοκληρωθούν τα έργα που εκκρεμούν. Μέσα σε αυτά βάζει στο τραπέζι και το ζήτημα της Βαρυμπόμπης.

Ζήτημα που θα κληθούν να συζητήσουν και να αντιμετωπίσουν οι νέοι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου, με το «καλημέρα» της νέας διοίκησής τους καθώς όπως είπε ο υφυπουργός Ν. Ταχιάος, το 2024 θα αρχίσει εκ νέου τη διαβούλευση ώστε να υπάρξει οριστική λύση.

              

Από την αρχή στα δύσκολα θα πέσουν τόσο ο Βασίλης Ξυπολυτάς όσο και η Κατερίνα Μαϊχόσογλου που τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών έκανε την ανατροπή και κέρδισε με άνεση τη Δημαρχία Διονύσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here