Βάλτερ Λόνγκο: Ο Επιστήμονας που αναζητά τη Δίαιτα της μακροζωίας.

0
86

Ο Ιταλός ειδικός στη γεροντολογία επιμένει στη σημασία της σωστής Διατροφής προκειμένου να ζήσουμε μέχρι τα 120 ή 130.

Βλέποντας τον Δρα. Βάλτερ Λόνγκο σήμερα με την λευκή ιατρική του ρόμπα ίσως δεν είναι τόσο εύκολο να φανταστούμε το ροκ παρελθόν του. Κι όμως, στα νιάτα του ο Ιταλός βιογεροντολόγος ήταν ο κιθαρίστας του grunge συγκροτήματος DOT.

Σήμερα, έχει αφιερώσει την καριέρα του στη μελέτη της μακροζωίας, ψάχνοντας τρόπους να παρατείνει τα όρια του Ανθρώπινου Προσδόκιμου Ζωής. Μάλιστα υποστηρίζει ότι έχει βρει το μυστικό για να σβήσουμε 100, 120 ακόμη και 130 κεράκια στην τούρτα μας.  Αυτό δεν είναι άλλο από τη nirvana. Τόσο απλό; Όχι ακριβώς.

Όπως λέει, η Ιταλία είναι ιδανική περίπτωση όσον αφορά την μελέτη του γήρατος. Η χώρα έχει έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς του πλανήτη με πολλούς ηλικιωμένους να ξεπερνούν τα 100 έτη και πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στη μεσογειακή διατροφή.

Ο Δρ. Lungo είναι σήμερα καθηγητής Γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ενώ επίσης διευθύνει το Longevity Institute στην Καλιφόρνια και ένα ογκολογικό ινστιτούτο στο Μιλάνο. Μέσα από την έρευνά του έχει συμπεράνει πως, πράγματι, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, αλλά το διατροφικό πλάνο που προτείνει είναι πολύ συγκεκριμένο.

Ποια είναι η δίαιτα της μακροζωίας σύμφωνα με τους ερευνητές - ertnews.gr

Ο Βιογεροντολόγος υποστηρίζει ότι αν θέλετε να ζήσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αυξήστε τους μη-επεξεργασμένους υδατάνθρακες, να μειώστε τις πολλές ζωικές πρωτεΐνες και να φροντίστε να μένετε νηστικοί για μερικές ώρες μέσα στην ημέρα (fasting ή στα Ελληνικά ρουτίνα νηστείας).

Μια διατροφή που βασίζεται σε υδατάνθρακες φυτικής προέλευσης, λιπαρά και περιορισμένη ποσότητα κόκκινου κρέατος  και επεξεργασμένων κρεατικών, είναι η συνταγή της μακροζωίας.

Αγαπώντας τη νηστεία.

The Longevity Diet του Valter Longo – ProLon® Greece

Επιπλέον, ο Δρ. Λόνγκο έχει γράψει το βιβλίο «The Longevity Diet», στο οποίο παρουσιάζει το πλάνο διατροφής που έχει δημιουργήσει, το οποίο έχει ως βάση τα φρούτα, τα χόρτα, τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, η νηστεία παίζει σημαντικό ρόλο στο διατροφικό πλάνο του.

Ιδανικά, τα γεύματα της ημέρας πρέπει να γίνονται σε διάστημα 11-12 ωρών. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται στον οργανισμό ικανό χρονικό διάστημα νηστείας.

Επιπλέον, κάθε 3-4 μήνες προτείνει μια πενθήμερη νηστεία, η οποία συμβάλλει στη μείωση της αντοχής στην ινσουλίνη, της αρτηριακής πίεσης και άλλων παραγόντων κινδύνου σε άτομα που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν χρόνια νοσήματα.

«Το 2018 το περιοδικό TIME τον ονόμασε έναν από τους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην υγειονομική περίθαλψη για την έρευνά του πάνω στο γήρας και την μακροζωία».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here