ΒΟΜΒΑ! Οι Τούρκοι στήνουν πλατφόρμα πετρελαίου στο Καστελόριζο;

0
369

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξεύρεσης υδρογονανθράκων από την Τουρκία, αλλά και τις κινήσεις που εξετάζει η Άγκυρα προκειμένου να αποκτήσει «εθνική πλατφόρμα» εξόρυξης στη θάλασσα για το ντόπιο πετρέλαιο, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Στη Μεσόγειο υπάρχει ένα σημείο για το οποίο είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Συνεργαζόμαστε με τη Shell στα ανοιχτά της Αττάλειας».

Η θέση της Αττάλειας.

Επιπλέον, σχετικά με την είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Milliyet Haber, με τον τίτλο «Εθνική πλατφόρμα στο ντόπιο πετρέλαιο», αναφέρεται ότι ο Τανέρ Γιλντίζ, είπε ότι η Τουρκία, μέχρι το 2023, τόσο στη θάλασσα, όσο και στη ξηρά, έχει ως στόχο να μην αφήσει περιοχή της οποίας δε θα έχει προκύψει η γεωλογική της κατάσταση.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Εάν εντός ενός έτους βρούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θα συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας θαλάσσια πλατφόρμα» αξίας 1,5 δις δολαρίων για έρευνες στη θάλασσα.

Μάλιστα, οι εργασίες για «εγχώριο σεισμικό πλοίο» από τη διεύθυνση Τεχνικών Ερευνών και Μεταλλευμάτων της Τουρκίας, συνεχίζονται σημείωσε ο κ. Γιλντίζ και πρόσθεσε ότι και αυτό θα μπει στο κύκλωμα εντός δύο ετών.

Το δημοσίευμα γράφει ακόμα ότι η Τουρκία προβαίνει σε παραγωγή πετρελαίου στη ξηρά με 23 γεωτρήσεις.

Τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here