ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κοινοβουλευτικό «Ναυάγιο» της Σόσιαλ-Αριστεράς διότι χάνουν 39 έδρες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στη νέα Βουλή!

0
435

Χάνει και η Ελληνική Λύση 4 έδρες αλλά τις κερδίζουν τα άλλα δεξιά κόμματα…

Το μεγάλο κέρδος της Δεξιάς δεν ήταν μόνο η είσοδος τριών κομμάτων στην Βουλή, αλλά και η μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ κατά 24 έδρες, του ΠΑΣΟΚ κατά 9 έδρες και του ΚΚΕ κατά 6 έδρες σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου.

Τα τρία αριστερά Σόσιαλ-Κομμουνιστικά κόμματα κατέγραψαν ένα κοινοβουλευτικό «Ναυάγιο», όσο και αν προσπάθησαν να το καλύψουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια και η Ελληνική Λύση «έγραψε» απώλειες τεσσάρων εδρών αν και σε επίπεδο ψήφων δεν έχασε καθόλου από τα ποσοστά της 21η Μαΐου, αλλά οι έδρες της πάνε στα άλλα δύο κόμματα της Δεξιάς.

Οι απώλειες οφείλονται στο Εκλογικό Σύστημα (ενισχυμένη αναλογική αντί για απλή αναλογική) αλλά και στην αδυναμία να αυξήσουν τα ποσοστά τους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Το τελευταίο ισχύει κυρίως για ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την αδυναμία και τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here