Γενναία Απόφαση Τσίπρα να παραιτηθεί χωρίς να είναι ξανά υποψήφιος-Γενναία Απόφαση από έναν Ανώτερο Άνθρωπο!

0
304

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε δηλώσεις στο Ζάππειο για το μέλλον του κόμματος, αλλά και του ίδιου, μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, τρία μερόνυχτα σκεφτόταν την απόφασή του, την οποία δεν έλαβε εν θερμώ, αλλά με γνώμονα το καλό του κόμματος και του τόπου.

Επεσήμανε ότι έκλεισε ένας «ιστορικός κύκλος» που «άφησε αποτύπωμα στην ιστορία»  και πως είναι άμεση προτεραιότητα ένας «Νέος ΣΥΡΙΖΑ», η ανάγκη «να εφεύρουμε έναν Νέο ΣΥΡΙΖΑ», σε μια «διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης».

Μια διαδικασία, που όπως είπε:

«Θα ήταν υποκριτικό να την υπηρετώ μόνο με το λόγο μου … Αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα. Δεν θα είμαι υποψήφιος».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ακόμα ότι θέλει να αποδείξει «ότι στην πολιτική μπορείς να είσαι μάχιμος και δημιουργικός ακόμα και χωρίς αξιώματα», ενώ με έναν στίχο του Θάνου Μικρούτσικου σημείωσε ότι το ταξίδι συνεχίζεται: «Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει».

«Ένας Νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο»…ήταν το επιστέγασμα των δηλώσεών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here