Γιώργος Θωμάκος: «Νίκη την 1η Κυριακή απέναντι στον παλαιοκομματικό αντίπαλο».

0
1657

«Ζητώ να πιστέψετε ότι έχω τη Δύναμη, μαζί με τους άξιους συνεργάτες στους οποίους οφείλω ευγνωμοσύνη, να συνεχίσω με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος, να προσφέρω σε αυτό τον αγαπημένο τόπο».

Με αυτά τα λόγια, ο Γιώργος Θωμάκος κάλεσε τους πολίτες που έδωσαν το «παρών» το βράδυ της Τετάρτης 30 Αυγούστου στο Αίθριο του Δημαρχείου, να τον εμπιστευτούν για μια ακόμα-την τρίτη κατά σειρά-θητεία στη θέση του Δημάρχου Κηφισιάς.

Ο χώρος του Αίθριου ήταν κατάμεστος από πολίτες κάθε ηλικίας. Δίπλα δίπλα βρέθηκαν ηλικιωμένοι, νέοι ακόμα και μικρά παιδιά, για να ακούσουν τον Δήμαρχο Κηφισιάς να παραθέτει όσα έχουν ήδη γίνει στον Δήμο, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και το όραμα του για το μέλλον.

«Θα συνεχίσουμε να στερεώνουμε και να χτίζουμε έναν σύγχρονο, ανθρώπινο Δήμο με περισσότερο κέφι δημιουργίας από ποτέ, πλαισιωμένο από τα διαμάντια του συνδυασμού μας. Η έμφασή μας θα δοθεί στον άνθρωπο που πλήττεται, στο ευάλωτο νοικοκυριό σε εκείνες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη περισσότερο από τους άλλους. Στον άνθρωπο λοιπόν και για τον άνθρωπο κάνουμε ότι κάνουμε. Στο κέντρο είναι μόνο ο άνθρωπος»…τόνισε.

«Εκλογές της πρώτης Κυριακής»

Ο Γιώργος Θωμάκος έκανε τη δική του πρόβλεψη για το πώς θα κυλήσει η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Κηφισιάς. «Αυτές είναι εκλογές της πρώτης Κυριακής», τόνισε, προσθέτοντας ότι «Δήμαρχος θα βγει την πρώτη Κυριακή», λέγοντας «όχι στη χαλαρή ψήφο» και δίνοντας το σύνθημα με «δύναμη και πάθος».

«Με τα λόγια ή με τα έργα;»

Ο Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέροντας: «Η διοίκηση αυτή έφερε στον Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας Εκάλης, ούτε λίγο ούτε πολύ 27 εκατ. ευρώ από άλλες πηγές, από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, μέσα στα χρόνια του covid και σε αυτή τη δημοτική περίοδο, τη γεμάτη απροσδόκητες εξελίξεις και αναποδιές».

Υπενθύμισε τα έργα ανάπλασης στην πλατεία Μικρασιατών στη Νέα Ερυθραία, στον χώρο μπροστά από την ιστορική Παναγίτσα, στην πλατεία Αδαμών, στον πολυχώρο παιδικής χαράς και πρασίνου στου Γράμμου Φοίνικα και τα δύο σχολεία που πρόκειται να παραδοθούν «τις επόμενες ημέρες ή το πολύ σε ένα ενάμισι μήνα» όπως ανέφερε.

«Είκοσι τρία έργα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, γι’ αυτό σας ζητώ να σκεφθείτε να πρόκειται να ψηφίσετε πώς θα επιλέξετε, με τα λόγια ή με τα έργα. Τι θα επιλέξετε διαφημιστικά τρικ ή συνέπεια; Υπάρχουν επίσης έργα και επιτυχίες σε μια σειρά από τομείς»…συμπλήρωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς και αναφέρθηκε-μεταξύ άλλων-σε έργα που αφορούν τους καθαρισμούς δασικών εκτάσεων και οικοπέδων, την πολιτική προστασία, την καθαριότητα, το περιβάλλον, την παιδεία, την πρόσβαση των ΑμΕΑ και τον πολιτισμό.

«Το όραμα»

«Με το διαβατήριο αυτών των εκατοντάδων έργων έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστέψουμε στο κάτι παραπάνω»…συνέχισε.

«Αυτός ο τόπος χρειάζεται όραμα και το όραμα μπορούν να το εγγυηθούν και να το βάλουν σε τροχιά υλοποίησης μόνο εκείνη που έχουν τη γνώση, την πείρα και έχουν ανεξάντλητη βούληση και πράξη για να διεκδικήσουν. Το όραμα λοιπόν για τις επόμενες εκλογές δεν είναι άλλο από την επίμονη διεκδίκηση, την ανυποχώρητη βούληση για διεκδίκηση.

Διεκδικούμε και θα πετύχουμε να κλειδώσουν κάποια από τα παρακάτω έργα: Επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ κατά δύο τουλάχιστον σταθμούς βορειότερα, υπάρχουν οι μελέτες. Η γραμμή τέσσερα του μετρό που ξεκινάει από το Γαλάτσι πρέπει να καταλήξει στην Κηφισιά. Συγκεκριμένα στη βιομηχανική μας περιοχή εκεί που καταφθάνουν για να εργαστούν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας εργαζόμενοι.

Ο μεγάλος μας άξονας Κηφισιάς Βενιζέλου Θησέως. Πρέπει να υπογειοποιθεί τμήμα του ώστε να «αναπνεύσει» η κυκλοφορία και να αποφεύγουμε το μποτιλιάρισμα τις πρωινές ώρες και αργά το μεσημέρι.

Οι παράδρομοι μας είναι στενοί, αντιλειτουργικοί, ο ένας στη νέα Κηφισιά είναι αδιέξοδος, άλλος θέλει χιλιόμετρα για να βγει στο ρεύμα προς Αθήνα και Πειραιά. Αυτό είναι λάθος, πρέπει να «σπάσουν» και να αποκτήσουν εισόδους.

Το αντικαρκινικό μας νοσοκομείο, ο πυλώνας του συστήματος υγείας, οι Άγιοι Ανάργυροι είναι ένα νοσοκομείο στα τυφλά. Θέλεις πυξίδα για να το βρεις πέφτεις σε αδιέξοδα, σε στενούς και φιδοειδής δρόμους χρειάζεται παρακαμπτήρια οδό που να συνδέει κατευθείαν την Εθνική με το νοσοκομείο.

Επιτέλους πρέπει να μπει στο ράφι, πρέπει να ακυρωθεί η επαίσχυντη σύμβαση των διοδίων. Καταφέραμε με αγώνες ανεξάρτητους απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις, αυτά τα διόδια που όλες οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τις παραχωρησιούχες προσπάθησαν να επιβάλλουν σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι, να αναβάλλονται. Η σύμβαση όμως είναι σε ισχύ και πρέπει να καταργηθεί.

Θέλουμε το Κέντρο Πολιτισμού στην Κηφισιά. Διεκδικούμε από το Υπ. Εργασίας να μας παραχωρηθεί συγκεκριμένος χώρος στην Κάτω Κηφισιά, όχι αζημίως, με κάποιο τίμημα κι εκεί να αναγείρουμε σταδιακά και με τη βοήθεια χορηγών αυτό το τοπικό πολιτιστικό μέγαρο που δικαιούται ο πιο πολιτιστικός δήμος της Αττικής.

Στα αντιπλημμυρικά, είναι έτοιμες οι μελέτες και πρέπει η Περιφέρεια να δημοπρατήσει σύντομα το μεγάλο αντιπλημμυρικό στη Νέα Ερυθραία για να θωρακίσει τη μισή πόλη και βέβαια να ολοκληρωθούν οι μελέτες στη Νέα Κηφισιά.

Στη σχολική στέγη, παρά το δημογραφικό πρόβλημα, έχουμε ανάγκη από δύο νέα δημοτικά σχολεία. Ένα στη νέα Ερυθραία απαγκιστρώνοντας το 3ο δημοτικό από την αναγκαστική συμβίωση με το 2ο και το δημοτικό στις Αδάμες όπου υπάρχει σχολικός κορεσμός και χρειάζεται ένα νέο δημοτικό δίπλα στο νηπιαγωγείο.

Το τελευταίο που θέλω να πω ολοκληρώνοντας το όραμα, το οποίο είναι εφικτό αρκεί να μας δώσετε τη δύναμη, είναι το μεγάλο άλμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Προηγηθήκαμε πολλών Δήμων, είμασταν μαζί ή λίγο πιο πίσω από τα Τρίκαλα με 53 εφαρμογές. Τώρα, με 2 εκατ. ευρώ που μας επιχορηγεί το κράτος, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διαγωνισμό και να προσφέρουμε την κοινωνία νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές στο δημόσιο χώρο για προσβάσεις εύκολες, έξυπνες, για καλύτερη εξυπηρέτηση ΑμΕΑ, για έξυπνη άρδευση, τηλεϊατρική, καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών μας».

«Απέναντί μας η πιο παλαιοκομματική παράταξη»

«Η “Δύναμη Ελπίδας” επικράτησε δύο φορές μέχρι στιγμής, με δύο ιστορικές νίκες της παλιάς διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς. Η παλιά διοίκηση ζητάει ακόμα τη ρεβάνς, είναι πάλι παρούσα στις εκλογές και καλά κάνει και είναι, με ένα νέο προσωπείο με ένα νέο μπροστινό αλλά καθόλου νέο πρόσωπο.

Με έναν συνάδελφο που υπήρξε τετραετίες στον Δήμο, έχει το στίγμα του και έχει συγκεκριμένες διαχειριστικές ευθύνες. Μέχρι εδώ όλα καλά και εύλογα και δημοκρατικά, δυστυχώς όμως αυτή η ρεβάνς, αυτή η διεκδίκηση του δημοκρατικού δικαιώματος, γίνεται με τον πιο παλαιοκομματικό τρόπο που θα μπορούσε να συμβεί και έχουμε απέναντί μας την πιο παλαιοκομματική παράταξη που θα μπορούσε να συμβεί.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ζητούν το χρίσμα. Το χρίσμα το μεσαιωνικό. Δηλαδή τι ζητούν, ζητούν δεκανίκι για να εκλεγούν στη διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς. Γιατί δεν αντλούν τη δύναμή τους από την κοινωνία όπως προσπαθούμε να κάνουμε εμείς; Γιατί δεν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, γιατί κατασκευάζουν κομματικά αφηγήματα και εκθέτουν και πολύ μάλιστα;

Εμείς έχουμε συνηθίσει να έχουμε απέναντί μας πολυδάπανες ακριβότατες διαφημιστικές εκστρατείες και διάφορα επικοινωνιακά τρικ. Απέναντι σε όλα αυτά πάντοτε αντιτάσσαμε τα δικά μας μυαλά και το δικό μας ήθος. Δεν κομπάζουμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, ασφαλώς και όπως πάντα έχουν γίνει λάθη, όμως θα ξαναπώ ότι θα τελειώσουμε στις 8 Οκτωβρίου ότι και να γίνει δεν υπάρχει περίπτωση δεύτερης Κυριακής.

Έτσι λοιπόν αν θελήσει κάποιος θεμιτά να υποκύψει σε μια ψήφο συμπάθειας, προς υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κουμπάρο του μπατζανάκη, γειτόνισσα του κουνιάδου κλπ., αν ψηφίσετε έτσι, είναι δυνατόν να θέλετε άλλο δήμαρχο και άλλος να σας βγει»…κατέληξε ο Γ. Θωμάκος.

Στιγμές από το Αίθριο

  • Την εκδήλωση παρουσίασε η Δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, η οποία δεν ακολούθησε την πεπατημένη της απλής παρουσίασης ενός υποψηφίου δημάρχου και των συνεργατών του αλλά κατέθεσε άποψη και έδωσε το δικό της στίγμα στη βραδιά.

  • Το «παρών» στην εκδήλωση του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» έδωσαν-μεταξύ άλλων-η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης Μπάμπης Μπονάτσος και η πολιτευτής και δημοσιογράφος Φωτεινή Βρύνα.
  • Στο αίθριο του Δημαρχείου βρέθηκαν επίσης δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι κομμάτων.

  • Δυνατό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους έλαβαν κατά την προσφώνησή τους από τον δήμαρχο Κηφισιάς δύο σημαντικοί εκπρόσωποι της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

  • Ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από το κοινό, κατά το καλωσόρισμα του δημάρχου.

Πηγή: amarysia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here