Δάφνες και Πικροδάφνες…του Ντένη Αντύπα.

0
1260

zoornalistas: Ο Ντένης Αντύπας σκιαγραφεί το Λαμπράκη και το «Βυζάντιο» του ΔΟΛΔύσκολες βδομάδες περνούν οι Κηφισιώτες, καθώς ο Δημοτικός Μηχανισμός μοιάζει να έχει ξεκουρντιστεί-όπως θα έλεγε, γλαφυρά, ο παλιός εκδότης Χρήστος Λαμπράκης.

Τηλέφωνα Υπηρεσιών του Δήμου δεν απαντούν, υπάλληλοι παραπέμπουν ο ένας στον άλλον, εκκλήσεις για συλλογή κηπαίων έχουν μεταβληθεί σε μαραθώνιο.

Τα ζω και εγώ αυτά, καθώς το φορτηγό για τα κηπαία έκανε 15 μέρες για να περάσει από την οδό Κορυτσάς-οι κάτοικοι με έβαλαν εμένα μπροστά για να πάρω το Δημαρχείο και να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα.

Τα ζω και εγώ και με τις Οικονομικές Υπηρεσίες. Έχω ζητήσει, προσωπικά, ρύθμιση χρεών από κλήσεις-παραβάσεις του ΚΟΚ και παρά τις αιτήσεις και τις εξουσιοδοτήσεις, έχουν περάσει κάπου 50 μέρες-ένα θέμα που μπορεί να λυνόταν σε 30 λεπτά!

Η αλήθεια είναι ότι η περασμένη εβδομάδα με τη γιορτή του Πολιούχου-βοήθειά μας-και της Εθνικής Γιορτής συγκέντρωσε όλη την προσοχή της Δημοτικής Αρχής και όλα τα άλλα «πήγαν πίσω».

Αν, λοιπόν, κατά τις εκτιμήσεις μου ο μισός Δήμος υπολειτουργεί, μια ομάδα δουλεύει και μάλιστα με υπερωρίες (δεν φαντάζομαι να πληρώνονται).

Είναι η ομάδα του Δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος έχει βάλει στοίχημα, πριν παραδώσει τη σκυτάλη, να προχωρήσει τρεις στόχους:

  1. Να πιέσει, όσο γίνεται, Περιφέρεια και Κεντρική Εξουσία, με στόχο να μην υλοποιηθούν τα διόδια Βαρυμπόπης. Παράλληλα, ζητεί πιεστικά να ελεγχθεί για τη στατικότητά της η γέφυρα της Εθνικής Οδού που οδεύει προς Τατόι.
  2. Να προχωρήσει τους διαγωνισμούς για το Κλειστό Κολυμβητήριο της Κάτω Κηφισιάς, του οποίου τα σχέδια είναι από πέρυσι έτοιμα, στο συρτάρι…Βλέπε ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: «Έπεσαν οι Υπογραφές»…
  3. Να εγκαινιάσει (επιτέλους) το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, αφού απέτυχε να είναι έτοιμο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μαζί με τις παραπάνω υποχρεώσεις, προστέθηκε η εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια, αλλά και του περιφερειάρχη κ. Πατούλη να ξανά-καθαριστούν τα ρέματα και να αφαιρεθούν επιχωματώσεις.

Φεύγουν, λοιπόν, οι μπουλντόζες, χάθηκαν και τα φορτηγά. Ποιος θα μαζέψει τα κηπαία των δημοτών;

Υ.Γ. «Έπεσαν οι Υπογραφές» με την Περιφέρεια για το κολυμβητήριο στην Κάτω Κηφισιά.

Ένα ακόμα βήμα προς την έναρξη των έργων κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κάτω Κηφισιά, έκανε ο Δήμος καθώς υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Επίθεση με μαχαίρι στην Κηφισιά - Νεαρός διακομίσθηκε στον «Ευαγγελισμό»

Το έργο με τον τίτλο «Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς», είναι «της Περιφέρειας, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί, η Περιφέρεια δημοπρατεί», όπως τόνισε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της σχετικής ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς για το θέμα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Γιώργο Θωμάκο, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 11.904.000 ευρώ κι αυτό περιλαμβάνει:

– Αίθουσα κολύμβησης 1.107 τ.μ., με βοηθητικούς χώρους (w.c. γυναικών, ανδρών, ΑμεΑ).

– Κερκίδες 230 θεατών

– Αποθήκη οργάνων

– Ιατρείο

– Κυλικείο

Εκτός αυτών, θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών:

– Τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 συνολικής επιφάνειας 4.200 τ.μ.

– Ένα γήπεδο αντισφαίρισης 260 τ.μ.

– Ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης 420 τ.μ.

– Ένα γήπεδο τροχό-σανίδας και τροχοπέδιλων 120 τ.μ.

– Χώροι αναψυχής και πρασίνου (περίπου 12 στρέμματα) καθώς και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, η διάρκεια της σύμβασης είναι 50 μήνες ενώ τόνισε ότι «εξυπακούεται ότι ασκείται η μεγαλύτερη δυνατή πίεση για τη δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές μελέτες εκπονήθηκαν από τον Δήμο Κηφισιάς και κατατέθηκαν στην Περιφέρεια τον Ιούνιο του 2020. Ακολούθως προσκομίσθηκαν τα συμπληρωματικά στοιχεία και τον Φεβρουάριο του 2022, η νέα οικοδομική άδεια.

Ο Δήμος Κηφισιάς εκπόνησε και τα τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 8 Ιουνίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, είχε συζητήσει και εγκρίνει τους όρους του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Κηφισιάς για την υλοποίηση του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here