Τα συμπεράσματα της Δέσμευσης του κ. Βασίλη Χυπολυτά για ένα Δήμο προσβάσιμο σε όλους!

0
421

✔ Προχωράμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων διαδρομών πλήρους προσβασιμότητας.

✔ Αντιμετωπίζουμε με αυστηρότητα το πρόβλημα της αντικοινωνικής στάθμευσης.

✔ Δημιουργούμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για τα προβλήματα κινητικότητας, προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης.

Συναντηθήκαμε με τον Γιώργο Σταμάτη Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίκεντρο της συζήτησής μας, η συμπεριληπτική κοινωνία. Μια σύγχρονη προσέγγιση, λύσεις και  πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε για τα θέματα ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Μεταξύ των σημαντικότερων στόχων της νέας Δημοτικής αρχής είναι η συμπεριληπτική κοινωνία. Η ισότιμη πρόσβαση είναι κάτι παραπάνω από θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Η συμπεριληπτική κοινωνία μας αγγίζει όλους. Νεότερους και μεγαλύτερους, νέους γονείς με καροτσάκια μωρού, τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και φυσικά τους ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες.

Πλησιάζοντας προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου η παράταξη μας θα ανακοινώσει το στρατηγικό της σχέδιο, για τα θέματα προσβασιμότητας και συμπεριληπτικότητας του Δήμου μας.

No photo description available.

Καλωσορίζω στην ομάδα μας τον Γεράσιμο Πόλη!

Ο Γεράσιμος γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Αιγάλεω, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου μας, στη Νέα Κηφισιά.

Ο Γεράσιμος είναι Polio Survivor (νικητής της Πολιομυελίτιδας), απο τη τελευταία γενιά που “συναντήθηκε” με τη νόσο, που πλέον τη νίκησε η επιστήμη.

Ο Γεράσιμος έχει υπάρξει πρωτοπόρος σε πολλά στη ζωή του!

-Είναι ο πρώτος και ο μόνος απόφοιτος του ΕΜΠ, της Αρχιτεκτονικής σχολής, χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου.

-Ανώτερο στέλεχος στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, εκπροσωπεί τη χώρα μας σε πολλά φόρουμ για το θέμα της προσβασιμότητας, εισηγητής και manager σε πάμπολλες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο αστικό και φυσικό περιβάλλον.

-Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στην αρμόδια διαρκή ανώτατη επιτροπή προσβασιμότητας του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ).

Με τα κοινά ασχολείται, όπως δηλώνει ο ίδιος, και από αναγκαιότητα διότι υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά  και με αίσθημα προσφοράς για τους συμπολίτες του.

Είναι δέσμευση μας ότι, μεταξύ των σημαντικότερων στόχων της νέας Δημοτικής αρχής είναι η συμπεριληπτική κοινωνία. Μας αφορά όλους, ως ανθρώπινο δικαίωμα αλλά και ως καθημερινότητα νέων γονιών με καροτσάκι μωρού, ηλικιωμένων συμπολιτών αλλά και φυσικά ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες.

-Η κάθε δέσμευση προϋποθέτει και έναν μηχανισμό υλοποίησης. Ανθρώπους που πιστεύουν στο σκοπό, ανθρώπους που θα παλέψουν δίπλα μας για την επίτευξη του στόχου.

Μαζί μας, ο Γεράσιμος θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και να παλέψει για την  υλοποίηση των στόχων μας!

No photo description available.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1:

ΑΥΤΟ που είδατε και ακούσατε ανωτέρω, είναι η «γνώμη» των δύο «χρήσιμων» υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων ΑμεΑ της παράταξης τους κ. Βασίλη Ξυπολυτά.

ΑΥΤΟ που θα δείτε και θα ακούσετε παρακάτω, είναι η Αλήθεια και η Πραγματικότητα για τα έργα που εκπονήθηκαν επί Δημαρχίας Γιώργου Θωμάκου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 ετών, για την προσβασιμότητα  ΑμεΑ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΑμεΑ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Να μοιραστούμε όλοι και όλες μας το ΝΟΗΜΑ, ότι πρέπει να επικρατεί Μηδενική Ανοχή στην επικοινωνιακή Εργαλειοποίηση της Κοινωνικής Χειραφέτησης των ΑμεΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here