Είναι αλήθεια ότι «Κομιστής» των μονταρισμένων διαλόγων στα ΜΜΕ είναι βουλευτής της ΝΔ;…του Μανώλη Κοττάκη.

0
78

Η Κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε εναντίον της η αντιπολίτευση και ότι δεν προτίθεται να τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης. Εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί.

Η απόρριψή της, παρά την κοινοβουλευτική και Επικοινωνιακή θύελλα που έρχεται, της δίνει ανάσα για ένα εξάμηνο, καθώς αποτρέπει για το προσεχές διάστημα κάθε άλλη πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για πρόταση μομφής.

Θεωρητικά έως τον Οκτώβριο, που είναι ο καταληκτικός μήνας για τις διεργασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρωθυπουργός θα «κοιμάται» Κοινοβουλευτικά ήσυχος.

Ωστόσο οι εξελίξεις θα είναι τόσο δραματικές προσεχώς μετά τη διάλυση της «Κυβέρνησης συνεργασίας Μητσοτάκη-Μαρινάκη» και την αποκάλυψη μυστικών «φωτιά» της διακυβέρνησης (το περίφημο στικάκι της μονταζιέρας έχει αφήσει ίχνη σε υπολογιστές που δείχνουν τους ενόχους της παραποίησης του αποδεικτικού υλικού, ενώ αναζητείται και το στικάκι με τα 5.000 ονόματα αποδήμων που παρέδωσε η Ν.Δ. σε Ευρωβουλευτές) ώστε κανείς δεν θα μπορούσε να αποκλείσει την πιθανότητα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων με τη μορφή χιονοστιβάδας.

Από πολλού καιρού ψιθυρίζεται ότι οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση με βάση το σχέδιο Μητσοτάκη 4+2+4, αλλά η Κυβέρνηση δεν θέλει να φαίνεται ότι είναι η επισπεύδουσα.

Τα σενάρια αυτά έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους χθες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι βασικός αρθρογράφος του συγκροτήματος Μαρινάκη άφησε στο άρθρο του την Κυριακή υπαινιγμό για το αν ο κ. Μητσοτάκης «Θα καταφέρει να βγάλει την τετραετία αν συνεχίσει έτσι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here