Είναι δυνατόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας κατεξοχήν Ευρωπαίος, να διατυπώνει αντιευρωπαϊκές θέσεις;…του Μανώλη Κοττάκη.

0
259

-«Με ποιο δικαίωμα Ευρώπη;» ρωτά ο… Δικαιωματιστής!

Ένας πολιτικός είναι ικανός για όλα. Μπορεί να λέει τη μία μέρα τα κανονικά και την άλλη τα αντίθετα. Στην Ελλάδα συνηθίζεται.

Και, υπό αυτή την έννοια, δεν εντυπωσιάζομαι όταν διαβάζω γνωμοδότηση διαπρεπούς πολιτικού που ερμηνεύει σήμερα το Σύνταγμα εις τρόπον ώστε να επιτρέπει την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ, ενώ στο παρελθόν γνωμοδοτούσε τα εντελώς αντίθετα.

Δεν εντυπωσιάζομαι που Υπουργός της Ν.Δ. υπερψήφισε τον γάμο των ομοφύλων, ενώ στο παρελθόν είχε γράψει βιβλίο ολόκληρο εναντίον της ιδέας αυτής. Από τους-κατά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη-«ανεμοδούρες» τα περιμένω όλα.

Από τον τελευταίο που θα περίμενα όμως να αναιρέσει βασικές θέσεις που αναπτύσσει με συνέπεια στον δημόσιο διάλογο εδώ και δεκαετίες είναι ο Πρωθυπουργός.

Τον κύριο Μητσοτάκη για πολλά μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς και να του ασκήσει κριτική, όχι όμως ότι εγκαταλείπει πάγιες θέσεις του. Ειδικά για την Ευρώπη.

Είναι δυνατόν ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας κατεξοχήν Ευρωπαίος, να διατυπώνει αντιευρωπαϊκές θέσεις;

Η μελέτη των θέσεων που διατύπωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star προχθές, αλλά και ενώπιον της «νωχελικής» Μαλτέζας Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Μετσόλα, χθες, η οποία ήρθε στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί την επανεκλογή της σε Ευρωπαϊκό αξίωμα, πραγματικά με εντυπωσίασε.

Δεν πίστευα στα αυτιά μου! «Ο Κυριάκος τα λέει αυτά;» διερωτήθηκα. Ο Κυριάκος με τον οποίο ήμασταν μαζί την παραμονή του δημοψηφίσματος του 2015 στον τηλεοπτικό σταθμό Star, στη θρυλική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Εnikos», και δίναμε, κόντρα σε όλους τους άλλους λαϊκιστές, τη μάχη της Ευρώπης; Ο Κυριάκος; Όπως θα διαπιστώσετε, ναι, ο Κυριάκος!

Σταχυολογώ τις απόψεις του και καταθέτω τις παρατηρήσεις μου, για όση αξία έχουν:

Η συνέχεια στη ΠΗΓΗ……………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here