ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτοψία στο παρατημένο δάσος Κεφαλαρίου της Κηφισιάς.

0
416

Η εικόνα εγκατάλειψης και η απειλή πυρκαγιά – Τι λέει ο Δήμος Κηφισιάς και το Δασαρχείο Πεντέλης…….

Μπουκάλια πεταμένα, σκουπίδια, σακουλάκια από σνακ, μπάζα από κατασκευές. Ξερά φύλλα και κλαδιά, κουκουνάρια και πευκοβελόνες ανάμεσα σε θάμνους και χαμηλή βλάστηση, σπέρνουν τον φόβο τι θα συμβεί αν ξεσπάσει μία φωτιά.

Αυτή είναι η εικόνα που περιέγραψε αναγνώστης του «newsbeast.gr» για ένα δάσος στην Κηφισιά, που μοιάζει παρατημένο, ανάμεσα στις οδούς Καραϊσκάκη, Πευκών, Ρόδου και Ισμήνης και όσα μας είπε μας έπεισαν να το επισκεφθούμε.

Οι πολυθρόνες και τα παιχνίδια που υπάρχουν στο συγκεκριμένο δάσος μαρτυρούν ότι υπάρχει συχνή ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ σε πολλά σημεία συναντάει κανείς μπολ με τροφή και νερό για τα ζώα.

Μέσα στο δάσος δεν υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί ενώ περιμετρικά του δάσους ο φακός του «newsbeast.gr» εντόπισε τρεις.

Η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα απαγορεύεται ενώ περιμετρικά υπάρχουν ταμπέλες που γράφουν ότι το σημείο είναι αναδασωτέα περιοχή.

Μια σπίθα αρκεί για να πάρει φωτιά ένα δάσος και όλοι ξέρουμε, έχοντας στο μυαλό μας τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής της 23ης Ιουλίου, πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί ο έλεγχος. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμο Κηφισιάς σημειώνοντας τον κίνδυνο να ξεσπάσει μία πυρκαγιά, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλης Αυλήτης, μας εξήγησε ότι πρόκειται για το δάσος Κεφαλαρίου και ότι οι δασικές εκτάσεις δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά του Δασαρχείου. 

«Ο Δήμος απαγορεύεται να μπει σε δασική έκταση, ούτε βελόνα δεν μπορεί να πειράξει» μας λέει ο κ. Αυλήτης τονίζοντας ότι παρόλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμος να βοηθήσει για τον καθαρισμό του χώρου.

«Η δασική υπηρεσία έχει απογυμνωθεί, δεν έχει ούτε προσωπικό, ούτε μηχανήματα, ούτε χρήματα» μας είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων και δασοφύλακας στο Δασαρχείο Πεντέλης Γιώργος Παπαδιάς, εξηγώντας μας ότι είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη δασική έκταση και μάλιστα ότι το Δασαρχείο Πεντέλης έχει στείλει πρόσφατα έγγραφο ζητώντας να βοηθήσει ο δήμος Κηφισιάς στον καθαρισμό του δάσους Κεφαλαρίου με εργάτες και μηχανήματα.

Τη ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αυλήτης μέσω του «newsbeast.gr» κάνει έκκληση στους κατοίκους της Κηφισιάς να μην κλαδεύουν τα δέντρα έξω από τα σπίτια τους και στη συνέχεια να πετάνε τα κλαδιά δεξιά και αριστερά ή στα πεζοδρόμια γιατί, όπως τονίζει, πρόκειται για «ατομικές βόμβες».

«Μετά την πυρκαγιά στο Μάτι ο κόσμος φοβάται και κλαδεύει συνεχώς όμως το κλάδεμα εάν δεν γίνεται αποκομιδή είναι «άκυρο» και επικίνδυνο»……. μας λέει ο αντιδήμαρχος.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ για την άμεση η παρέμβαση του Δήμου Κηφισιά στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Αυλήτη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Άμεση η παρέμβαση του Δήμου Κηφισιάς για το παρατημένο δάσος Κεφαλαρίου. Δείτε το πριν και το μετά…….ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here