ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Βουλή της Λιβύης διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία και ακυρώνει την συμφωνία!

0
442

Πριν από λίγα λεπτά η Βουλή της Λιβύης – μιλάμε για την Βουλή που αναγνωρίζεται διεθνώς – ψήφισε ομόφωνα την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, την ανάκληση του πρέσβη της από την Τουρκία και την απέλαση του τούρκου πρέσβη από την Λιβύη.

Παράλληλα, ακυρώνει την συμφωνία που υπέγραψε ο Σαράζ και σύμφωνα με πληροφορίες, τον παραπέμπει στην δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος.

Η εξέλιξη δικαιώνει την ελληνική πλευρά και κυρίως την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ότι δηλαδή το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι παντελώς ανυπόστατο που μόλις χθες υιοθετήθηκε πλήρως και από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου με το κοινό ανακοινωθέν μετά την τηλεφωνική τους συνομιλία. Και τα γεγονότα αυτά δεν είναι καθόλου ασύνδετα μεταξύ τους.

Στην ουσία η Λιβύη σύσσωμη πλέον, διακόπτει κάθε σχέση με την Τουρκία, αποστασιοποιείται πλήρως από το Ιράν, υιοθετεί στο ακέραιο την στρατηγική της Αιγύπτου και της Ελλάδας. Τεκμηριώνει την απόφαση της βάσει των θέσεων της ελληνικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, υιοθετώντας κατά πληροφορίες ακόμα και το λεκτικό.

Σε αυτή την εξέλιξη οπωσδήποτε πρέπει να διερευνηθεί και η σχέση της επίσκεψης ανωτάτων ρώσων αξιωματούχων από την ρωσική βάση της Λατάκεια με την στρατιωτική πτήση που σας αποκαλύψαμε νωρίτερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι την είδηση μεταδίδει ως πρώτο θέμα το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ.

Υ.Γ. Με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας στέλνουν τον Λίβυο ψευδό-πρωθυπουργό στον εισαγγελέα.

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι το κοινοβούλιο της Λιβύης όχι μόνο διέκοψε κάθε διπλωματική σχέση με την Τουρκία, όχι μόνο ακύρωσε την συμφωνία που υπέγραψε μαζί της ο Σάραζ, αλλά με εισήγηση του συμβουλίου άμυνας της χώρας, ο ψευδό-πρωθυπουργός της Λιβύης αναμένεται να παραπεμφθεί με την κατηγορία της έσχατης προδοσίας για αυτή του την πράξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here