Εξεταστική για το Έγκλημα των Τεμπών: Συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι η ΝΔ για να «καθαρίσει» τον Καραμανλή-Στο στόχαστρο και η Ευρωπαία Εισαγγελέας.

0
416

Νέα επεισόδια προστίθενται στις «γαλάζιες» μεθοδεύσεις που εκτυλίσσονται σε κοινή θέα κατά την ακρόαση των μαρτύρων της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών.

Πλέον, έχει καταστεί σαφές ότι ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, δεν λειτουργούν με γνώμονα τη διερεύνηση της τραγωδίας, αλλά για τη συλλογή βολικών στοιχείων και καταθέσεων υπέρ του Κώστα Καραμανλή, εναντίον του οποίου επικρέμεται-σύμφωνα με το πόρισμα της ευρωπαίας εισαγγελέα, Πόπης Παπανδρέου-το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας. Για αυτό και δεν αποτελούν προϊόν της τύχης οι στοχευμένες ερωτήσεις του Δ. Μαρκόπουλου για την Π. Παπανδρέου.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης εκκίνησε με την κατάθεση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 2005-2008 και πρώην «γαλάζιου» συνδικαλιστή, Νίκου Κουρέντα.

Ο εισηγητής της ΝΔ βρήκε και πάλι την ευκαιρία να απευθύνει ερωτήματα για τους μάρτυρες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας-η οποία άσκησε διώξεις για 23 φυσικά πρόσωπα και εντόπισε αποχρώσεις ενδείξεις τέλεσης κακουργήματος από τον Κ. Καραμανλή του Αχιλλέα- προκειμένου να τους καταστήσει αναξιόπιστους.

Σύσταση Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κατά της απάτης και της κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων - CNN.gr

Ειδικότερα, ο κ. Τσαβδαρίδης έθεσε ερωτήματα για τον πρώην διευθυντή Ηλεκτροκίνησης, Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης και Εγκατάστασης στον ΟΣΕ, κ. Παναγιώτου, αλλά για το έτερο πρώην στέλεχος του ΟΣΕ, Ιωάννη Κατσιούλη, αλλά και τον υιό του, Χρήστο, ο οποίος εργάστηκε για ένα φεγγάρι στην ΕΡΓΟΣΕ.

Και οι τρεις αποτελούν μάρτυρες της έρευνας της ευρωπαίας εισαγγελέα, Π. Παπανδρέου, για τη σύμβαση 717. «Τι ήταν οι κύριοι Κατσιούλης και Παναγιώτου;» ρώτησε ο εισηγητής της πλειοψηφίας, με τον μάρτυρα να του παρέχει βασικές πληροφορίες, όπως ότι εργάστηκαν στον ΟΣΕ, ενώ για το πονηρό ερώτημα αν ο Γ. Κατσιούλης εργάστηκε μετά τον ΟΣΕ στην ανάδοχο εταιρία Bombardier, ο κ. Κουρέντας δήλωσε άγνοια.

Κατά τη χθεσινή κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών, κ. Βερελή, η πλειοψηφία λειτούργησε και πάλι σε…στροφές πλυντηρίου του κ. Καραμανλή, καθώς ο κ. Τσαβδαρίδης ρωτούσε για τον κ. Παναγιώτου και ο Δ. Μαρκόπουλος για την Π. Παπανδρέου.

Αναλυτικά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here