Επίθεση στο Παρίσι και σημεία προσοχής…..του Ιωάννη Μιχαλέτου.

0
224

Τα νεώτερα στοιχεία από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. δείχνουν ότι θεωρείται ως «εγκέφαλος» των επιθέσεων ο Βέλγος υπήκοος-Τζιχαντιστής, ονόματι «Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ» από το Μόλενμπεκ του Βελγίου, ο οποίος βρίσκεται στη Συρία.

– Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αληθεύει αυτό, καθότι ο επονομαζόμενος ήταν ένας άνθρωπος του κοινού ποινικού δικαίου σε χαμηλό επίπεδο δράσης, με ασταθή προσωπικότητα και ναρκισσιστικές τάσεις, ενώ δεν διαθέτει στο Ισλαμικό Κράτος αξιόλογη επιτελική θέση, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως προπαγανδιστής για την εισροή και άλλων «εθελοντών» από το Βέλγιο και την Ευρώπη.

Επίθεση τύπου όπως την πρόσφατη, εγκέφαλο και συντονιστές, μπορεί να έχει μόνο πρόσωπα που έχουν μακρά εμπειρία σε παραστρατιωτικές επιχειρήσεις και με τελείως διαφορετικό προφίλ ψυχολογικό από ότι ο Αμπαούντ. 

Βεβαίως ο ίδιος μπορεί να συμμετείχε στην επίθεση, ιδιαίτερα στο μέρος της στρατολόγησης των βομβιστών αυτοκτονίας.

– Ένα ακόμα σημείο προσοχής είναι οι παρακολουθήσεις των υπόπτων για τρομοκρατική δράση σε συνδυασμό με την ικανότητα των δραστών να δράσουν δίχως ενόχληση στην πρόσφατη επίθεση.

Τα τελευταία έτη τόσο οι Γαλλικές όσο και οι διεθνείς αρχές ασφαλείας και πληροφοριών έχουν δώσει τεράστια έμφαση στην τεχνολογία και στις συνεχείς και αδιάκριτες μαζικές παρακολουθήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Παρόλα αυτά υφίσταται αιφνιδιασμός τόσο σε στρατηγικό όσο και σε τακτικό επίπεδο.

Για την συνέχεια πατήστε ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here