Επί δύο χρόνια η Χαμάς έχτιζε την Επίθεση το Ισραήλ σύμφωνα με το Reuters!

0
12245

Νέα δεδομένα παρουσιάζονται στο μείζον θέμα της Μέσης Ανατολής.

israel hamas: What is the Palestinian terror group Hamas that has launched a surprise attack on Israel? - The Economic Times

Όπως αναφέρουν διεθνείς πηγές και εκτενή ρεπορτάζ επί του θέματος, για δύο χρόνια η Χαμάς παρουσίαζε μια «ψεύτικη» εικόνα σχετικά σχετικά με τις προθέσεις της, προκειμένου να επιτεθεί αιφνιδιάζοντας το Ισραήλ.

Τα παραπάνω αναφέρει στο Reuters πηγή κοντά στην οργάνωση, αποκαλύπτοντας πτυχές της «καμπάνιας παραπλάνησης». Η καμπάνια είχε διπλό στόχο: Η Χαμάς έπρεπε να πείσει το Ισραήλ ότι δεν επιθυμούσε πόλεμο, ενώ έπρεπε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπήρχε διαρροή σχετικά με τα στρατιωτικά της πλάνα.

Το Reuters φτιάχνει το παζλ της «προετοιμασίας» της αιφνιδιαστικής επίθεσης, που πολλοί παραλληλίζουν με την 11η Σεπτεμβρίου.

«Η Χαμάς έδινε στο Ισραήλ την εντύπωση ότι δεν ήταν έτοιμη για μάχη!… Χρησιμοποίησε μια άνευ προηγουμένου τακτική για να παραπλανήσει το Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν είναι πρόθυμη να συγκρουστεί στο πεδίο της μάχης, ενώ παράλληλα ετοίμαζε αυτήν την τεράστια επίθεση»…ανέφερε η πηγή κοντά στη Χαμάς.

Βασικός άξονας του σχεδίου της Χαμάς ήταν να πειστεί το Ισραήλ ότι η οργάνωση νοιαζόταν για την διασφάλιση της πρόσβασης εργαζομένων στην Λωρίδα της Γάζας και ότι δεν ενδιαφερόταν για εχθροπραξία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίθεσης η Χαμάς είχε φτιάξει έναν ψεύτικο «ισραηλινό οικισμό» στη Γάζα, όπου μαχητές της εκπαιδεύονταν.

«Πιστεύαμε ότι το γεγονός ότι έρχονταν για δουλειά και έφερναν χρήματα στη Γάζα θα δημιουργούσε κάποια ηρεμία. Κάναμε λάθος»…δήλωσε εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού στο πρακτορείο.

«Μας έκαναν να πιστέψουμε ότι ήθελαν χρήματα, όμως όλο αυτό το διάστημα εκπαιδεύονταν με ασκήσεις»…είπε στο Reuters πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ.

Στο πλαίσιο του «θεάτρου» που έπαιζε η Χαμάς απείχε τα τελευταία 2 χρόνια από στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ.

Ένα άλλο σημαντικό σκέλος του σχεδίου της Χαμάς ήταν να φροντίσει να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή προς το Ισραήλ, το οποίο μέχρι πρόσφατα φημιζόταν για την ικανότητά του να «διεισδύει» σε ισλαμιστικές ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here