Επί παντός ειδικοί!……

0
190

Θυμόµαστε στο δυστύχημα µε το, κυπριακών συμφερόντων, κρουαζιερόπλοιο, ανοιχτά της Σαντορίνης, πριν αρκετά χρόνια, τηλεπαρουσιαστής να αποφαίνεται, µε αυτάρεσκο ύφος, για το ακριβές μέγεθος των ρηγµάτων, στο πλοίο.

Μέχρι που κάποιος εκπρόσωπος του «Νηογνώμονα» (του υπεύθυνου – κρατικού τότε – φορέα, για την πιστοποίηση του αξιόπλοου ενός σκάφους), του επεσήμανε πως αν ίσχυαν τα όσα υποστήριζε, τότε το πλοίο θα είχε βυθιστεί άµεσα και δε θα είχε παραµείνει «όρθιο» επί πολλές ώρες, γεγονός που, παρεμπιπτόντως, αποδείχθηκε σωτήριο, για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών και µελών του πληρώματος.

Τα όσα ακούµε και διαβάζουμε, αυτές τις 10 µέρες, για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για εδραιωμένη νοοτροπία. 

Στην οποία, αν προστεθεί και η έκδηλη πολιτική εµπάθεια και στοχοθεσία, τότε έχουµε το αποτέλεσµα, που παρακολουθούμαι επί τόσες µέρες. 

Στους επί παντός επιστητού ειδικούς, «παντογνώστες», προστίθενται και οι «πονηροί πολιτευτές», μεταμφιεσμένοι σε δήθεν ανεξάρτητους σχολιαστές, για να παραγάγουν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ».

Υπερβάλλοντας και τον προηγούμενο εαυτό τους οι, κατά κύριο λόγο, ραδιοτηλεοπτικοί «παντογνώστες», υποδύονται τους «αστυνόµους Σαΐνηδες», που, µε την εµµονή εντομολόγου, «αναζητούν την αλήθεια», στη λάθος πλευρά των πραγμάτων, όπως θα έλεγε και ο Άντλερ (καλύτερος μαθητής του Φρόιντ). 

Άραγε, τι ακριβώς προσφέρει, στη διαπίστωση του τι ακριβώς συνέβη, η, µε ακρίβεια δευτερολέπτων, «αναπαράσταση» των συμβάντων; 

Αποτελεί το μείζον, σε µια πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης, η ακριβής χρονολόγηση, ως προς τη διαπίστωση της ύπαρξης νεκρών; 

Είναι σα ν’ αναζητάς σ’ ένα φόνο, όχι το δράστη, στη βάση αξιοποιήσεων στοιχείων, αλλά το αν άργησε το περιπολικό να φτάσει στον τόπο του εγκλήματος. 

Αφήκουνε πια, την πολιτική διάσταση, που φτάνει στα όρια του παραλογισµού, όταν, επί παραδείγματι, ακόµη και οι τραγικές επιπτώσεις της πυρκαγιάς, αποδίδονται στην αριστερή ή, ακριβέστερα, «σταλινική» ή «κομουνιστική» φύση των κυβερνώντων και τον, εξ αυτής, ενδιάθετο κυνισµό τους! 

Αντί άλλης απάντησης, να τους θυµίσουµε ότι στο ναυάγιο του «Εξπρές Σαµίνα», που αναπτύξαµε, στο χθεσινό µας φύλλο, παρά τις ανάλογες κριτικές, για ολιγωρία και παραλείψεις της κρατικής µηχανής, παρά τις και εκ των έσω κατηγορίες για σχέσεις διαπλοκής, των τότε κυβερνώντων, µε την πλοιοκτήτρια εταιρία, ουδεµία παραίτηση υποβλήθηκε, ο δε αρµόδιος υπουργός επικαλέστηκε την κάλυψη του πρωθυπουργού…

Πηγή: kontanews.gr

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here