ΕΣΒΗΣΑΝ 1 δις ευρώ «επωνύμων» σε τρία χρόνια!….του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

0
491

Η διεύθυνση επίλυσης διαφορών μείωσε ή διέγραψε πρόστιμα-μαμούθ. Εξαφάνισε πρόστιμο ύψους 28.000.000 ευρώ της Eurobank.

Τρία χρόνια κοντεύουν να συμπληρωθούν από την έναρξη της πλέον σημαντικής, ίσως, έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων έχουν μπει οι αποφάσεις της διαβόητης Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία-ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» διέγραψε και μείωσε πρόστιμα ύψους 988,9 εκατ. ευρώ το διάστημα από 1-8-2013 μέχρι και τις 31-7-2016.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται σε 258 περιπτώσεις φυσικών προσώπων αλλά και μεγάλων εταιρειών στις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΕΠ) είχαν καταλογίσει μεγάλα πρόστιμα για φοροδιαφυγή και λοιπές φορολογικές παραβάσεις, με τα ποσά να μειώνονται σημαντικά («ψαλίδι» άνω των 150.000 ευρώ) ή σε άλλες περιπτώσεις να εξαφανίζονται (!) μετά την ενδικοφανή προσφυγή των εμπλεκομένων στη ΔΕΔ.

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι οι διαγραφές ή οι μειώσεις έγιναν – κατά τους εισαγγελείς – χωρίς την προσκόμιση νέων στοιχείων από τους προσφεύγοντες.

Αυτό σημαίνει ότι είτε οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής επέβαλαν πρόστιμα κατά το δοκούν είτε ότι η ιστορία της ΔΕΔ και ο τρόπος διεξαγωγής των επανελέγχων κρύβει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Γι’ αυτό ενώ η βούληση των Εισαγγελικών Αρχών ήταν να επανεξεταστούν όλες οι περιπτώσεις μία προς μία αλλά και να ελεγχθούν τα μέλη της συγκεκριμένης υπηρεσίας καθώς υπάρχει ο φόβος πίσω από τις ιλιγγιώδεις μειώσεις να κρύβονται υπόγειες διεργασίες, οι οποίες ευνόησαν φορολογικούς παραβάτες και ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία, εντούτοις η υπόθεση κοντεύει να αποδειχθεί φιάσκο.

Και αυτό καθώς η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, αντί να ορίσει ελεγκτές της υπηρεσίας της για να πραγματοποιήσουν μια πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα εν τέλει «ανέθεσε» τον έλεγχο στους ίδιους τους ελεγχόμενους!

Περιορίστηκε στα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου της ίδιας της ΑΑΔΕ και σε πορίσματα τα οποία δεν βρίσκουν «ουδέν μεμπτό»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τέσσερις συνολικά λίστες με τις 1.246 περιπτώσεις που απεστάλησαν από την ΑΑΔΕ στις Εισαγγελικές Αρχές υπάρχει πλήθος «επωνύμων» επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, αθλητών και δικηγόρων αλλά και πολύ γνωστών επιχειρήσεων ακόμη και τραπεζών.

Διεγράφη πρόστιμο 28 εκατ. ευρώ στην Eurobank………

Η συνέχεια στη ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here