Ευάγγελος Αντώναρος: Η ΝΔ έχει μεταλλαχθεί και δεν εκφράζει πλέον τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

0
214

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση ή αποδυνάμωση των τοποθετήσεων από ακροδεξιά στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει στην ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τραβήξει το αυτί σε αυτούς που έχουν τέτοιες προσεγγίσεις, τόνισε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Παράλληλα, συνέστησε στην ΝΔ να εγκαταλείψει το «όχι σε όλα» τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

«Από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είχαμε απόλυτα δημοκρατικές εναλλαγές κομμάτων στην ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δεν μπορούν αυτές οι απόψεις που θυμίζουν χούντα, που εκφράστηκαν από κάποιους όψιμους νεοεισελθέντες στο χώρο της ΝΔ πολιτικούς, να αμαυρώσουν ούτε την δημοκρατική διαδρομή του τόπου ούτε την δημοκρατική ευαισθησία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, που ήταν μέχρι πρότινος η ΝΔ»…….είπε ο κ. Αντώναρος για τις πρόσφατες ακραίες τοποθετήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «λέω μέχρι πρότινος, γιατί έχουν παρεισφρήσει αυτά τα απαράδεκτα στοιχεία, που έχουν ακροδεξιές απόψεις και με τις οποίες τόσο επί Κωνσταντίνου Καραμανλή όσο και αργότερα εμείς δεν θέλαμε και δεν μπορούσαμε λόγω του δημοκρατικού μας φρονήματος να έχουμε καμία σχέση».

Όπως υπογράμμισε, «δεν υπάρχει καμία εξήγηση, καμία εκ των υστέρων προσπάθεια αποδυνάμωσης αυτών των απόψεων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τραβήξει ακόμη πιο δυνατά το αυτί σε αυτούς που έχουν στο μυαλό τους τέτοιες προσεγγίσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που η ηγεσία της ΝΔ εγκολπώνει τέτοια στοιχεία, ο κ. Αντώναρος σχολίασε ότι «είναι η λογική που οδήγησε στην «δήθεν» διαγραφή μου, γιατί με τον τρόπο που έγινε είναι ανυπόστατη».

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την δικτατορία επέβαλε την εθνική συμφιλίωση και εφάρμοσε οικονομική πολιτική με κοινωνικό πρόσημο, είπε ο κ. Αντώναρος, αυτά μαζί με την ένταξη στην ΕΕ «είναι ο ακρογωνιαίος λίγος πάνω στον οποίο πρέπει να κινείται η ΝΔ. 

Εάν κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει με φωνές ή εναγκαλισμούς ακραίων στοιχείων να τα ακυρώσουν στην πράξη, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος», όπως τόνισε.

Αναγκαίος ο διάλογος, να σταματήσει το «όχι σε όλα»

Ο κ. Αντώναρος σημείωσε στη συνέχεια ότι «οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις που έχουν περάσει από την διακυβέρνηση της χώρας όπως το ΚΙΝΑΛ (όπως έχει μετονομαστεί το ΠΑΣΟΚ) έχουν υποχρέωση να μιλούν μεταξύ τους. 

Την πρωτοβουλία σχεδόν πάντα την έχει θεσμικά ο εκάστοτε πρωθυπουργός, σήμερα ο κ. Τσίπρας, να καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε διάλογο. 

Αυτές – και κυρίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποτελεί συνταγματικά θεσμικό παράγοντα, ο κ. Μητσοτάκης εν προκειμένω, έχει υποχρέωση να ανταποκρίνεται».

«Κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «όχι σε όλα» πριν έρθει στην εξουσία, κακώς η ΝΔ τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση λέει «όχι σε όλα». 

Δεν υπάρχουν πράγματα που αν αποφασιστούν από κοινού μπορούν να ωφελήσουν το 90% των πολιτών;»…….αναρωτήθηκε. 

{videobox}sG_PLfv-0ZU{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here