Εφ όλης της ύλης debate των τεσσάρων βασικών διεκδικητών του Δήμου της Αθήνας.

0
511

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων διασταύρωσαν την Πέμπτη το βράδυ τα ξίφη τους στο τηλεοπτικό debate στην εκπομπή Open Mind με την Έλλη Στάη, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπακογιάννης και Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκαν σε όλα τα καυτά και δύσκολα θέματα της Αθήνας…….

Για το θέμα της ασφάλειας

Παύλος  Γερουλάνος: “Η πόλη μαραζώνει, πολλοί ηλικιωμένοι φοβούνται να βγουν στην πόλη. Χρειάζεται καλός συντονισμός της δημοτικής αστυνομίας με την ελληνική αστυνομία, φως παντού, και να βγει ο πολιτισμός στο δρόμο”.

Νάσος Ηλιόπουλος: “Η ασφάλεια είναι δικαίωμα. Δουλειά του δήμου είναι να σπάει την εγκατάλειψη, τις μαύρες τρύπες και την ανασφάλεια. Οι ζωντανές γειτονιές είναι οι ασφαλείς γειτονιές”.

Κώστας Μπακογιάννης: “Περπατούσα με τον 12χρονο γιο μου και σε σκοτεινά σημεία τον έπιασα γερά από το χέρι. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ελευθερία στη πόλη. Πρέπει να φωτίσουμε τις μαύρες τρύπες της Αθήνας για πρόληψη, αλλά χρειάζεται και καταστολή. Ιδιωτικές υπηρεσίες φύλαξης όπου χρειάζεται και συνεργασία με την αστυνομία”.

Νίκος Σοφιανός: “Υπάρχει ευθύνη και ανοχή. Σε πολλές περιοχές της πόλης υπάρχει πρόβλημα. Ο δήμος Αθηναίων έχει υποχρέωση να φωτίσει τη πόλη, μην το γενικεύουμε όμως σε μία κατάσταση “νόμος και τάξη”.

Για το θέμα της καθαριότητας

Παύλος Γερουλάνος: “Εμείς λέμε κάτι πολύ πιο ευρύ. Οι υπηρεσίες δεν επικοινωνούν η μία με την άλλη. Εμείς θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε κοινές ομάδες δράσης, υιοθεσίες κοινόχρηστων χώρων για τον κρατάνε σε καλή κατάσταση και συμβούλια γειτονιάς”.

Νάσος Ηλιόπουλος: “Η Αθήνα πρέπει να μάθει ανακύκλωση. Ο δήμος της Αθήνας έχει αποτύχει και στη διαχείριση. Εμείς θέλουμε στήριξη των εργαζομένων και εξοπλισμό όπου χρειάζεται”.

Κώστας Μπακογιάννης: “Θέλουμε ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο πάνω στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Έχουμε κοστολογήσει όλα όσα χρειάζονται όμως να μην δαινομοποιούμε τα μεικτά συστήματα”.

Νίκος Σοφιανός: “Οι ιδιώτες είναι μέσα στον Δήμο της Αθήνας και κοστίζουν πολύ. Στήριξη των εργαζόμενων, κάλυψη των κενών και όχι συμβάσεις με “ημερομηνία λήξης”, αλλαγή ιεράρχησης. Η Αθήνα είναι οι γειτονιές της και πρέπει να σπάσουμε το μονοπώλιο του ιδιώτη”.

Για το πρόβλημα των ναρκωτικών

Παύλος Γερουλάνος: “Πρέπει να μειωθεί η βλάβη, η προσωπική των χρηστών και η κοινωνική της γειτονιάς. Πρέπει να συντονιστούν όλοι οι φορείς. Μη δαιμονοποιούμε τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης”.

Νάσος Ηλιόπουλος: “Μιλάμε για ανθρώπους και ζωές και αξιοπρέπεια και όχι για χώρους και για το που θα τοποθετηθεί η “πιάτσα”. Η Αθήνα δεν πρέπει να έχει πιάτσα”.

Κώστας Μπακογιάννης: “Ακολούθησα μια κινητή ομάδα που βοηθάει τους χρήστες. Είδα μια άλλη πόλη. Τα καλά νέα είναι ότι όλοι μας συμφωνούμε στην πρόληψη. Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στους χώρους εποπτευόμενης χρήσης. Τέλος να κλείσει ο κύκλος με τη δράση της επανένταξης”.

Νίκος Σοφιανός: “Υπάρχει μια πολιτική κυρίαρχη: διαχείριση της βλάβης. Αυτό έχει αποτύχει. Οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης είναι χώροι ελεγχόμενου θανάτου. Νομιμοποιούν τα ναρκωτικά”.

Για το εάν η υποψηφιότητα τους αποτελεί εφαλτήριο για πολιτική καριέρα

Παύλος Γερουλάνος: “Αν εκλεγώ θα ζητήσω να με αξιολογήσει ο ελληνικός λαός. Όταν αποφασίσαμε να κατεβούμε το κάναμε για να δοθούμε στην Αθήνα. Να έχουμε άτομα που αγαπούν και ξέρουν την πόλη. Σε αυτό εγώ δεσμεύτηκα. Θα δρούμε συνέχεια στις γειτονιές”.

Νάσος Ηλιόπουλος: “Ήταν συνειδητή επιλογή μου να φύγω από το υπουργείο για να κατέβω στο δήμο. Εγώ κάνω ένα πείραμα. Πολλές φορές τους ρωτάω ποιος ήταν ο τελευταίος δήμαρχος που θυμούνται και δεν θυμούνται τους νεότερους. Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι άνθρωπος που θα παλέψει για τις γειτονιές της Αθήνας”.

Κώστας Μπακογιάννης: “Εγώ επικαλούμαι την πορεία μου. Η αυτοδιοίκηση, που ασχολούμαι τα τελευταία 10 χρόνια, με τρέφει, είμαι ερωτευμένος με την αυτοδιοίκηση. Είναι τεράστια τιμή να υπηρετείς τον δήμο της Αθήνας”.

Νίκος Σοφιανός: “Εγώ είμαι εννέα χρόνια δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα. Δεν εκλέχθηκα για να φύγω. Δώσαμε τη μάχη απέναντι σε διάφορες πολιτικές. Πρέπει να κάνουμε δραστική μείωση στην άγρια φόρο-ληστεία στους δημότες. Πληρώνουν 200 εκατ. ευρώ πληρώνουν. Εγώ έχω αποδείξει ότι κατεβαίνω για να μείνω στον δήμο”.

Για την ανομία και την κατάσταση στα Εξάρχεια

Παύλος Γερουλάνος: “Τα Εξάρχεια είναι το εφαλτήριο όλου του παράνομου εμπορίου. Όλη η παρανομία της Αθήνας ζει ένα άσυλο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πρέπει να κυνηγήσουμε το εμπόριο θανάτου στα Εξάρχεια. Πρέπει να εξαρθρωθεί το οργανωμένο έγκλημα και να επιστρέψουν τα Εξάρχεια στην αρχική τους μορφή”.

Νάσος Ηλιόπουλος: “Τα Εξάρχεια έχουν διάφορα θέματα. Εμείς ειδικά γι’ αυτή την περιοχή. Για το Λόφο του Στρέφη μπορούμε να φτιάξουμε παιδικές χαρές, να λειτουργήσουν οι καφετέριες. Επίσης θέλουμε να μπουν όρια στη βραχυχρόνια μίσθωση”.

Κώστας Μπακογιάννης: “Οργανωμένο έγκλημα, διακίνηση ναρκωτικών, βιασμοί επιθέσεις και απελπισμένοι κάτοικοι. Πρέπει να πάρουμε τη γενναία απόφαση να αξιοποιήσουμε το Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε χώρο πολιτισμού”.

Νίκος Σοφιανός: “Γίνεται παιχνίδι πολιτικής αντιπαράθεσης η περιοχή. Η αστυνομία πρέπει να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα. Ο δήμος πρέπει να δει τα προβλήματα των περιοχών. Ο δήμος πρέπει να δράσει και να παρέμβει”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here