Η ΑΠΑΤΗ των άμεσων Ξένων επενδύσεων…του Βασίλη Βιλιάρδου.

0
562

Τα παρακάτω είναι δύο μόνο από τα πολλά παραδείγματα της λεηλασίας της Ελλάδας από τα Ξένα Κερδοσκοπικά Κεφάλαια (πηγή), με χρηματοδότηση από τις εγχώριες τράπεζες-με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις να υπερηφανεύονται πως αποτελούν άμεσες ξένες επενδύσεις, κοροϊδεύοντας κυριολεκτικά τους Πολίτες.

Η «απάτη» των άμεσων ξένων επενδύσεων

«Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης: Η ξένη εταιρεία που αγόρασε (Apollo) το 88,5% από την ΕΤΕ και το ΤΑΙΠΕΔ στα τέλη του 2016, έναντι 393 εκ. €, καθώς επίσης το υπόλοιπο 11,5% με δημόσια προσφορά, με χρηματοδότηση από Ελληνικές τράπεζες, εισέπραξε τη διετία 2021/22 μέσω επιστροφών κεφαλαίου και μερισμάτων 412,5 εκ. €-δηλαδή περισσότερα από την αξία αγοράς του, διατηρώντας την ιδιοκτησία του!

Η Αστήρ Παλλάς έκλεισε τη χρήση 2022 με κύκλο εργασιών 218,3 εκ. € (+105,61%), κέρδη εκμετάλλευσης 253,4 εκ. € και καθαρά κέρδη 229,33 εκ. €.

Η εκτίναξη των πωλήσεων και κυρίως της κερδοφορίας, οφείλεται στις πωλήσεις οικοπέδων στην έκταση του συγκροτήματος για ανέγερση βιλών-οι οποίες απέφεραν 114 εκ. €. Επίσης στο κέρδος 136,5 εκ. € από την πώληση της θυγατρικής, που εκμεταλλεύεται τη μαρίνα (Αστήρ Μαρίνα)-σε εταιρεία συμφερόντων του απώτερου μετόχου.

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens - Hotels by Tourist Journey

Επιπρόσθετα, λαμβάνει δωρεάν την εκμετάλλευση της παραλίας-αφού η Αστήρ διέσπασε και εισέφερε σε νέα εταιρεία (Astir Beach) τον κλάδο εκμετάλλευσης της παραλίας και της ζώνης αιγιαλού. Οι μετοχές της εταιρείας αποδόθηκαν, δωρεάν, στον απώτερο μέτοχο.

Στις 31/12/2022 η Αστήρ Παλλάς είχε στο ταμείο 51 ε. €, ίδια κεφάλαια 322,5 εκ. € και καθαρό δανεισμό 149,4 εκ. €-ενώ στα αποθέματά της περιλαμβάνονται οικόπεδα εντός του συγκροτήματος, που προορίζονται προς πώληση για ανάπτυξη πολυτελών βιλών.

Υγεία: Στην Υγεία, τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που αγόρασαν ιδιωτικές κλινικές με χρηματοδότηση από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, έχουν πάρει πίσω σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που δαπάνησαν.

Εάν πωλούσαν σήμερα τις κλινικές με πολλαπλασιαστή αντίστοιχο αυτού που τις αγόρασαν, θα κατέγραφαν εσωτερικό βαθμό απόδοσης (IRR) ως 60%!».

Όλα αυτά εις υγείαν των κορόιδων που πιστεύουν τις ανοησίες περί της σπουδαιότητας των άμεσων Ξένων Επενδύσεων για τη χώρα μας-επιτρέποντας στους ξένους να τη ληστεύουν ασύστολα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here