Η Κυβέρνηση καθιστά την Ελληνική Κυριαρχία στο Αιγαίο είδος προς εξαφάνιση…της Κύρας Αδάμ.

0
453

Εν αναμονή της πολυπόθητης «πρόσκλησης» της Τουρκίας για την επανάληψη των Ελληνοτουρκικών συναντήσεων, (διερευνητικές κατά την Ελλάδα – εφ όλης της ύλης διαπραγματεύσεις για την Τουρκία), η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προπαγανδίζει ότι η Ελλάδα «μεγαλώνει», στα δυτικά με την επέκταση στα 12νμ χωρικών υδάτων.

Αποκρύπτει όμως ότι με δικές της επιλογές και αποφάσεις, την ίδια στιγμή, «κονταίνει»  η Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Τούτο προκύπτει σαφώς από τις Ελληνικές μη-αντιδράσεις  στις κατ’ εξακολούθηση, μεθοδικές κινήσεις της Άγκυρας, με εμφανή στόχο να εξαφανίσει την Ελληνική κυριαρχία από το Αιγαίο, ακόμα και την παραμονή της έναρξης των διμερών συνομιλιών.

Συγκεκριμένα:

Όπως κάνει στην αρχή κάθε έτους, εδώ και μια ολόκληρη δεκαετία, η Άγκυρα ζήτησε στις 23 Δεκεμβρίου 2020 από την Αθήνα να εκδώσει τρεις διεθνείς αγγελίες (ΝΟΤΑΜ) για εκτέλεση τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων με πυρά στο FIR Αθηνών, από τις 4 Ιανουαρίου 2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, δηλαδή για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η Αθήνα δεν εξέδωσε ΝΟΤΑΜ, με αποτέλεσμα η Τουρκία να εκδώσει παράνομα για το FIR Αθηνών τις ΝΟΤΑΜ Α 6762/30 Δεκεμβρίου 2020, Α 6763/3 Ιανουαρίου 2021 και Α 6774/30 Δεκεμβρίου 2020, για τις τρεις περιοχές, που φαίνονται με κόκκινο χρώμα στο χάρτη.

Δι’ αυτού του τρόπου η Τουρκία κατακερματίζει την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και διασύρει διεθνώς την Ελλάδα για την απραξία της.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ. Την ίδια ώρα που η Ursula von der Leyen μιλάει με τον Ερντογάν, οι Τούρκοι απειλούν τα νησιά μας με 4 νέες NAVTEX που «αποστρατικοποιούν» 4 νησιά μας!

Με 4 NAVTEX η Τουρκία αφενός αμφισβητεί την αρμοδιότητα των Ελληνικών σταθμών για την έκδοση NAVTEX και αφετέρου ισχυρίζεται ότι παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης της Σαμοθράκης της Λήμνου, του Καστελλόριζου και των Ψαρών.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here