Η Κυριακή 21 Μαΐου θα είναι Δύσκολη μέρα για τον Κ. Μητσοτάκη-Δείτε το γιατί…του Βασίλη Σκουρή.

0
256

-Οι φόβοι για τα ποσοστά της Ν.Δ.,

-Η τακτική της δεύτερης κάλπης,

-Η προσπάθεια να χρεώσει τα αδιέξοδα στον…Ανδρουλάκη!

Σε…Ισπανική Υποχώρηση αναγκάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς από τη θέση πως θα κάψει την απλή αναλογική μη συμμετέχοντας στις διαδικασίες για σχηματισμό Κυβέρνησης, τώρα αφήνει απολύτως ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να Λάβει-και να Χρησιμοποιήσει την Εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Τι αναγκάζει, όμως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναθεωρήσει τον Πυρήνα της Πολιτικής και εκλογικής του Στρατηγικής του, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης από τις κάλπες με απλή αναλογική;

Πρώτον, τα ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις που το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου διεξάγει. Ποσοστά που δείχνουν πως αυτοδυναμία δεν υπάρχει στον ορίζοντα, πως τα ποσοστά της Ν.Δ. στις 21ης Μαΐου, θα είναι μικρότερα από αυτά που της δίνουν τα γκάλοπ που δημοσιεύονται, πως η απόσταση του πρώτου από το δεύτερο κόμμα θα είναι μικρή και πως τίποτε δεν αποκλείει να παιχτεί και η πρώτη θέση. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις πολύ δύσκολα μπορεί ένα κόμμα, είτε είναι πρώτο είτε είναι δεύτερο, να απουσιάζει από τις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης, εμφανιζόμενο εγωιστικά μόνο του.

Δεύτερον, αυτοαπομόνωση στις κάλπες της 21ης Μαΐου θα κοστίσει εκλογικά σε τυχόν δεύτερες κάλπες, ενώ θα καταστήσει δύσκολη την αναζήτηση συμμάχων σε τυχόν εκλογές στις 2 Ιουλίου. Ανεξαρτήτως, άλλωστε, τι λένε δημοσίως στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τρίτες εντολές δεν μπορεί να υπάρξουν!

Τρίτον, θα λάβει και θα χρησιμοποιήσει την διερευνητική εντολή που θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί επιδιώκει να επιρρίψει τις ευθύνες των αδιεξόδων στον Νίκο Ανδρουλάκη! Είναι φανερό πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σε κάποιους από τους όρους του, μεταξύ αυτών πως Πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι ο Μητσοτάκης, οπότε θα του επιρρίψει τα αδιέξοδα και την ευθύνη για την προσφυγή σε δεύτερες κάλπες!

Τέταρτον, επιχειρεί να οδηγήσει σε πολιτική απομόνωση τον Αλέξη Τσίπρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα και ο Πρόεδρός του επιμείνει στην άρνηση για «Κυβέρνηση των ηττημένων», εφόσον τα…κουκιά βγαίνουν!

Η αλλαγή στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνει ασφαλώς τα αδιέξοδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ιδίως μετά τα Τέμπη, ταυτόχρονα καθιστά όμως και πολύ πολύ ενδιαφέρον το Πολιτικό Παιχνίδι από το βράδυ της 21ης Μαΐου, μέχρι την προκήρυξη τυχόν δεύτερων εκλογών.

Πώς προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός την αλλαγή στάσης:

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι το πρώτο κόμμα παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Δεν είμαι σε θέση να σου πω ακόμα τι θα κάνω με αυτή την εντολή γιατί δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα σεβαστώ απόλυτα τις συνταγματικές προβλέψεις».

Τα παραπάνω δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή (07/04), στη YouTuber Νεφέλη Μεγκ, ξεκινώντας την κωλοτούμπα του στο θέμα της ανάδειξης κυβέρνησης από την απλή αναλογική.

Την επομένη ημέρα, το Σάββατο (08/04), με τηλεοπτική του συνέντευξη, άφησε πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάδειξης Κυβέρνησης από τις εκλογές με απλή αναλογική στις 21 Μαΐου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here