Ετοιμάζεται Νομοθετική Ρύθμιση του παράνομου ξεπουλήματος Κατεχομένων περιουσιών μας!

0
291

Μετά το Σάλο που δημιουργήθηκε και τις  διαμαρτυρίες κατά των παρανόμων αναπτύξεων στην κατεχόμενη περιοχή Τρικώμου,  ακούσθηκε δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα ετοιμασθεί νομοσχέδιο για αντιμετώπιση του θέματος των Παρανόμων Αναπτύξεων και γενικά των παράνομων αγοραπωλησιών  των κατεχόμενων περιουσιών μας.

Επικοινωνούμε σήμερα για να σημειώσουμε ότι επικροτούμε την εξαγγελθείσα πρόθεση για λήψη νομοθετικών μέτρων   ώστε   να αντιμετωπισθεί το Παράνομο «πάρτι» που εξελίσσεται με την οργιώδη και παράνομη λεηλασία των Κατεχομένων Περιουσιών μας.

Η πρόθεση για νομοθετική ρύθμιση του παράνομου ξεπουλήματος κατεχομένων περιουσιών μας - Ορθόδοξος Τύπος

Επί του θέματος παραθέτουμε, για δημοσίευση/μετάδοση,  τις ακόλουθες δικές μας απόψεις, οι οποίες έχουν και προηγουμένως κατατεθεί. και με τις οποίες προβληματίζουμε, με πρόσφατη σχετική επιστολή, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Γενικό Εισαγγελέα:

-Οι παράνομες αγοραπωλησίες κατεχομένων περιουσιών μας δεν πρόκειται για πρόσφατο συμβάν αλλά, είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια. 

Για αυτό  πρώτιστα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα γιατί αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα για μεγάλο τώρα χρονικό διάστημα και  πως και κατά πόσον δικαιολογούνται οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις Κυβερνήσεων και Κομμάτων που το επέτρεπαν σιωπηρά,  να συμβαίνει και να αναπτύσσεται.

ΠΡΟΞΕΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ» ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ «ΓΡΑΦΕΙΑ» ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ, ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. | Adouloti Kerinia official website

-Επαναλαμβάνουμε δική μας η απάντηση και στα δύο αυτά ερωτήματα:

-Το πρόβλημα αποτελεί απότοκο της ακολουθούμενης πολιτικής στο Κυπριακό, και εξηγούμαστε:

-Η πολιτική απόφαση ότι θα συμβιβαστούμε στη βάση των κατοχικών δεδομένων και ένα κομμάτι της Κύπρου θα δοθεί στους Τούρκους για να δημιουργηθεί εκεί Τουρκικό, έστω Ομόσπονδο Συνιστών Κράτος, (ΔΔΟ) χωρίς την επιστροφή των εκτοπισμένων ιδιοκτητών του 85% της ιδιωτικής περιουσίας,  άνοιξε το δρόμο για διευθέτηση του περιουσιακού.  Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι ο έμμεσος τρόπος να γίνει η ρύθμιση του περιουσιακού που έχει αποφασισθεί.

-Η «στημένη» κατά την άποψή μας  πολιτική απόφαση του ΕΔΑΔ στην προσφυγή  Δημόπουλος, καθώς  και  ο τρόπος που οι διαδοχικές  Κυβερνήσεις αντιμετώπισαν την παράνομη απόφαση του ΕΔΑΔ για παραπομπή των εκτοπισμένων μας σε Επιτροπή περιουσιών στα κατεχόμενα,  οδήγησε τους εκτοπισμένους στο δρόμο του ξεπουλήματος.

Άρα για να διευκολυνθεί η προσπάθεια που έχει εξαγγελθεί και να αντιμετωπισθεί σωστά και αποτελεσματικά το ξεπούλημα των Κατεχομένων περιουσιών μας, θα πρέπει:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here