Η Τουρκία Επεκτείνεται στο Αιγαίο χωρίς Αντίσταση!…της Κύρας Αδάμ.

0
380

Εξήγγειλε άσκηση με πραγματικά πυρά εντός του FIR Αθηνών, μεταξύ Λέσβου-Χίου, μετατρέποντας έτσι διεθνή ύδατα σε τμήμα της τουρκικής επικράτειας.

Δυόμισι μόλις μήνες μετά τη συμφωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Αθήνα, η Τουρκία άρχισε να ξηλώνει τη Διακήρυξη των Αθηνών, ανατρέποντας σε βάρος της Ελλάδας το σύνολο των Εθνικών θεμάτων στο Αιγαίο, δηλαδή χωρικά ύδατα, περιοχή έρευνας και διάσωσης, ΑΟΖ, κ.λπ. ενώ παράλληλα «μεταθέτει» δυτικά προς το Κεντρικό Αιγαίο το FIR Αθηνών και επεκτείνει τα δυτικά σύνορα της, δηλαδή την Τουρκική επικράτεια/κυριαρχία μέσα στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, στις 8 Φεβρουαρίου η Τουρκία με τη διεθνή Αγγελία Β 0320/24 ενημέρωσε τη Διεθνή Κοινότητα ότι θα εκτελέσει βολές πυρών (gun firing) σε περιοχή που βρίσκεται εντός της Τερματικής Περιοχής Ελιγμών (ΤΜΑ) του αεροδρομίου της Σμύρνης από τις 12 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2024 και σε ύψος 10.000 πόδια, προκειμένου να μελετήσει τις δυνατότητες του συστήματος αεράμυνας για προσβολή από χαμηλά ύψη για προστασία του αεροδρομίου της Σμύρνης.

Με αυτήν τη διεθνή Αγγελία τύπου Β η Τουρκία δηλώνει διεθνώς ότι η Τουρκική περιοχή βολών καταλαμβάνει μόνο Τουρκική κυριαρχία.

Ωστόσο, με την ενέργειά της αυτή η Τουρκία κατακερματίζει και στέλνει στον πάτο όλα τα Εθνικά συμφέροντα και διασύρει την Κυβέρνηση και το Επιτελικό κράτος Μητσοτάκη διεθνώς.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here