Η Υποκρισία των Αμερικανών κτύπησε…«κόκκινο»: Πανηγυρίζουν επειδή πέτυχε ο εκβιασμός του Ερντογάν εναντίον τους!…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
238

-Η προσβολή Μπλίνκεν στην Ελλάδα… 

Η έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, αποκάλυψε ξανά την υποκρισία των Αμερικανών Συμμάχων μας. Αυτή τη φορά, η υποκρισία τους κτύπησε…κόκκινο.

Και γιατί το λέμε αυτό; Πανηγύρισαν για μία απόφαση, η οποία έπρεπε να είχε ληφθεί πριν 18 τόσους μήνες, και της οποίας προηγήθηκε ο άνευ προηγουμένου εκβιασμός του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Αμερικανικής Υπερδύναμης.

Και δεν είναι μόνο υποκριτές, αλλά και έντονα προβληματικοί, καθώς επιτρέπουν στην παραβατική Τουρκία να θέτει σε κίνδυνο τα Αμερικανικά Στρατηγικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή και να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της αυταρχικής Ρωσίας.

Θα ξεκινήσω με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, ο οποίος είναι και πιο αναξιόπιστος. Έπεσε εντελώς έξω σε όλες τις προβλέψεις του.

Για 18 τόσους μήνες έστελνε τηλεγραφήματα στην Ουάσιγκτον, στα οποία ανέφερε ότι οι Τούρκοι είχαν δήθεν αποφασίσει να υποστηρίξουν…αύριο την Σουηδική ένταξη. Για 18 τόσους μήνες έκανε λάθος…

Έγραψε, λοιπόν, στο Twitter, αμέσως μετά την απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης:

«Μόλις πριν από λίγα δευτερόλεπτα, το Τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την υποψηφιότητα της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ. Σπουδαία κίνηση για τη Σουηδία, την Τουρκία και όλο το ΝΑΤΟ».

Αμέσως μετά, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Τουρκική Πρωτεύουσα, ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα του Τζεφ Φλέικ:

«Εκτιμώ βαθύτατα την απόφαση του Τουρκικού Κοινοβουλίου να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση της Συμμαχίας, η οποία σήμερα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η αφοσίωση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αποδεικνύει ξεκάθαρα τη διαρκή εταιρική μας σχέση. Οι ευχαριστίες μου στον Τουρκικό λαό και την Κυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here