Η Υποψηφιότητα Κασσελάκη μπορεί να προκαλέσει Εσωτερικές Ανατροπές στους διαμορφωμένους συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει εκπλήξεις…του Μανώλη Κοττάκη.

0
532

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εντελώς υποτονικό κλίμα και δεν καταφέρνουν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κοινωνίας.

Ωστόσο, ακόμη και με το 17% που έλαβε η Αριστερά στις εκλογές αποτελεί αυτή τη στιγμή την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας.

Πόσο μάλλον που το ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει δείγματα γραφής που να αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία της στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόσωπο που θα ηγηθεί της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μέλλον προφανώς και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα πρόσωπα τα οποία διεκδικούσαν μέχρι προχθές την αρχηγία του κόμματος ήταν τα αναμενόμενα. Πάντοτε ύστερα από μια μεγάλη ήττα ένας χώρος έχει την ανάγκη να κοιτάξει εντός. Και πάντοτε ο αρχηγός που ακολουθεί και εκλέγεται, στα μεγάλα αστικά κόμματα τουλάχιστον, είναι το ακριβώς αντίθετο του αποχωρήσαν τος.

Ο Σημίτης ήταν το αντίθετο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν το αντίθετο του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το αντίθετο του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος ο Τσίπρας, σε βάθος χρόνου, απεδείχθη το ακριβώς αντίθετο του Αλέκου Αλαβάνου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρείται η επικρατέστερη νικήτρια των εσωκομματικών εκλογών, κάνει μια προβλέψιμη, ήπια καμπάνια: Επιχειρεί με υπονοούμενα να αναδείξει το γεγονός ότι θα είναι το αντίθετο του Τσίπρα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here