Θα πάει για Δεύτερη Θητεία η Σακελλαρόπουλου; Τα ονόματα έκπληξη που ακούγονται για τη διαδοχή της….του Βασίλη Σκουρή.

0
270

Πού οφείλεται η ακόμα μεγαλύτερη ταύτισή της με το Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα!

Η εικόνα της Προέδρου της Δημοκρατίας στο wine bar «By the Glass» στην οδό Φιλελλήνων, σε μια μάζωξη Κυβερνητικών Στελεχών και παρατρεχάμενων, όσο κι αν είχε ως αντικείμενο τα επινίκια για τη θέσπιση του γάμου ομοφύλων ζευγαριών, δεν ήταν καθόλου καλή.

Mirovolos🇬🇷🇨🇾 on X: "'Άκης Σκέρτσος, Αλέξης Πατέλης, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου (με την οικοσυσκευής της), Ντόρα Μπακογιάννη, Ζέτα Μακρή & μέλη των ΛΟΑΤΚΙ+, πήγανν στο Wine bar "by the Glass" για να

Έστω και αν δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ποιος δεν θυμάται, πχ, το τραπέζι με τον σύντροφό της και το Πρωθυπουργικό ζεύγος στο «Αυγό του Κόκορα», κάτι που δεν έκανε με κανέναν άλλο Πολιτικό Αρχηγό ώστε να δικαιολογείται θεσμικά; Και αυτό είναι το λιγότερο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, βγάζει ένα άγχος προκειμένου να βρεθεί δίπλα στο μέγαρο Μαξίμου, παρότι είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος.

Κάποιοι άσπονδοι φίλοι της, αδίκως, δεν διστάζουν να τη χαρακτηρίσουν «Υφυπουργό Προεδρίας», ώστε να δείξουν την ταύτισή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άκης Σκέρτσος: Γιόρτασε την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σε γνωστό wine bar της Αθήνας - Παρόντες Σακελλαροπούλου, Πατέλης και 10 βουλευτές της ΝΔ

Στόχος της είναι βεβαίως-και είναι θεμιτό εφόσον δεν ξεφεύγει από το θεσμικό της ρόλο-να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στο ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα.

Στο τέλος του έτους ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την απόφασή του και την επιλογή του για την Προεδρία.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο (η) Πρόεδρος δεν απαιτεί πλειοψηφία 3/5, αλλά μόνο την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή μόνο 151 ψήφους, που ο Πρωθυπουργός τις διαθέτει και άρα δεν χρειάζεται να διαπραγματευτεί με άλλο κόμμα (αν και θα επιχειρήσει τη συνεννόηση), τον καθιστά απόλυτα χρήσιμο σε κάποιον που διεκδικεί το αξίωμα.

Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρον πως ο Πρωθυπουργός δεν θα επιλέξει πολιτικό πρόσωπο ή ισχυρά προσωπικότητα με τάσεις ανεξαρτησίας, ενώ ένας Πρόεδρος στη δεύτερη θητεία του είναι απρόβλεπτος, αφού δεν θα έχει την προοπτική τρίτης θητείας.

Αποφάσεις, όπως είναι φυσικό δεν έχουν ληφθεί, ενώ εκτός από το ενδεχόμενο επανεκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ακούστηκε και τα ονόματα νεαρής Υφυπουργού (πιστεύουμε για…πλάκα), αλλά και ενός σημαντικού προσώπου που έχει αναλάβει σημαντικές «Εθνικές Αποστολές», τη μια εξ αυτών πριν είκοσι ακριβώς χρόνια.

Επαναλαμβάνουμε, όμως, πως είναι ακόμα νωρίς για ονόματα. Εκείνο που δεν είναι νωρίς να συμβεί είναι να κάνει κάποιος εκπτώσεις στο Θεσμικό του ρόλο προκειμένου να βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή dnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here